Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fusilli sajtszószban

Fusilli sajtszószban
Fusilli sajtszószban
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Átlagos tésztaételként indult, de végül ez lett belőle. A lényeg az, hogy a sajtszósz krémes legyen, és minél kevesebb egész sajtdarab maradjon benne.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot egy aprítóban vágjuk fel. A kétfélét össze lehet keverni. Közben főzzük meg a tésztát, de egy kicsit főzzük keményebbre, mert még a szószban is fog pár percet főni.
  2. Vágjuk apróra a fokhagymát. Egy kis vajban barnítsuk meg. Elég nagy edényt válasszunk ahhoz, hogy a végén a tésztát is bele tudjuk rakni. Egy hőálló habverővel kevergessük. Lehet valamilyen húst is belerakni a tésztába, akár előre megfőzött és felkarikázott virslit. A húst a fokhagymával együtt pirítsuk meg, és aztán vegyük ki.
  3. Két evőkanál tejfölt rakjunk az edénybe, és melegítsük fel, miközben elkeverjük a fokhagymával. Lassan adjuk hozzá a sajtot. A füstölt valószínűleg nem fog teljesen elolvadni, de a puha igen. Csak annyi sajtot adjunk hozzá, amitől egy sűrű krémet kapunk. Aztán adjunk hozzá tejfölt, és még több sajtot. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy a sajt, és sose álljunk le a keveréssel. Mindig csak meleg tejfölhöz adjunk sajtot. A cél egy sűrű krém, amiben nem csapódik ki a sajt.
  4. Amikor megvan a krém, adjuk hozzá a paprikát és a borsot. Mindkettőből csak egy csipetnyit. Ezeket keverjük el, és lassan adjuk hozzá a bort. Ha húst akarunk hozzáadni, azt most tegyük meg. Melegítsük fel a szószt, de ne forraljuk.
  5. Adjuk hozzá a főtt tésztát és a petrezselymet, majd keverjük el. Fedjük le, és pár percig főzzük.
  6. Tálaláskor még hozzáadhatunk tejfölt és friss petrezselymet, ha akarunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 641
elküldve: 3
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanál és Tűsarok

Mióta szakács: 2013.02.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémes sajtszószos tészta, sajtkrémes tészta, sajtszószos fusilli tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1318
vaj 0.5 ek
sajt 15 dkg
füstölt sajt 10 dkg
fusilli tészta 25 dkg
fehérbor 0.5 dl
tejföl 250 g
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
virsli 10 dkg