Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal

Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal
Fussilli zöldborsóval és csirkemájjal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A máj szerintem nem finom. Hacsak... hacsak nem egy igazán hozzáillő ízzel hozzuk össze. Márpedig a zöldborsó és a fokhagyma pazar ízkombinációt alkot a májjal, felülmúlva a legkülönlegesebb ínyenc fogásokat is. Szeretem ezt az ételt készíteni, mert ahogy borítgatom egymásba a borsót, a májjal, majd a sajtszószt, végül a tésztát, látványosan alakul az étel, és a végeredmény mindig tuti befutó.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A sajtmártáshoz

ajánlat

Elkövettem azt a nem túl nagy hibát, hogy emlékezetből vásároltam, és sertésmájat vettem csirkemáj helyett. Nem okozott nagy problémát, így is kitűnő lett az étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májas-zöldborsós raguhoz a csirkemájat 2x2 cm-es darabokra vágjuk, aztán a vajat és az olajat egy teflonserpenyőben mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk. Válasszunk méretes serpenyőt, sőt itt a remek alkalom, hogy előkapjuk a lelkesen megvásárolt, ám rendkívül ritkán használt wok edényünket, végre kihasználhatjuk a képességeit. Rádobjuk a májat, és nagy lángon 5 perc alatt megsütjük benne. Közben egyszer-egyszer megforgatjuk a darabokat fakanállal, hogy egyenletesen piruljanak. Ezután a májra ráöntjük a balzsamecetet, és miközben felkapargatjuk az esetleg lepirult falatokat, megvárjuk, amíg gyorsan elsistereg róluk az ecet szúrós, nyers ereje. Ekkor a megsült májat szűrőlapáttal kiszedjük egy tálra, megsózzuk-megborsozzuk, és alufóliával letakarva félretesszük.
  2. Közben előkészítjük az egyszerű sajtmártást: a parmezánt megreszeljük, a fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk, aztán a mascarponét és a tejszínt lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel simára keverjük, és hozzáadjuk a parmezánt meg a fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, megfűszerezzük szerecsendióval, és félretesszük.
  3. Egy nagy fazékban bő 4 liter vizet forralunk a tésztának. Amíg felmelegszik, elkezdjük megpárolni a zöldborsót. A petrezselymet apróra vágjuk, aztán az eddig használt serpenyőbe, amelyben még ott a májsütésből maradt vajas-olajos zsiradék, beleszórjuk a zöldborsót. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet, és 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben olykor átkavarjuk, de semmi értelme végig mellette állni.
  4. Ha a tészta főzővize már lobogva forr, megsózzuk, és megfőzzük benne a fusillit. Amikor leszűrjük, tegyünk félre 1-2 dl-t a főzővízből, szükség lehet még rá.
  5. És most jön az utolsó felvonás: A megpárolt zöldborsóhoz visszapakoljuk a serpenyőbe a megsütött májat, aztán a májas-zöldborsós ragura ráöntjük az előre összehabart sajtmártást. Ezután a megfőtt tésztát hozzáadjuk, és az egészet nagy lángon, szűk 1 perc alatt kevergetve összemelegítjük. Ha úgy látjuk, túl sűrű lett, belevegyítünk 1-2 merőkanálnyit a tészta forró főzővizéből is.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 800
elküldve: 12
receptkönyvben: 302
elkészítve: 15/24
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós-májas tészta, tészta borsóval, májjal és sajtmártással, csirkemájas tészta sajtszósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1328
csirkemáj 50 dkg
vaj 10 dkg
olívaolaj 0.5 dl
balzsamecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
zöldborsó 30 dkg
fusilli tészta 40 dkg
parmezán sajt 5 dkg
fokhagyma 3 gerezd
mascarpone 25 dkg
főzőtejszín 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi