Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt csicseriborsóleves

Füstölt csicseriborsóleves
Füstölt csicseriborsóleves
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, hogy bab helyett kipróbálnám a csicseriborsót úgy elkészíteni, mint egy bablevest. Nálunk nagy sikere volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót beáztatjuk előző este.
  2. Másnap feltesszük bő vízben, kicsi ételízesítővel ízesítjük, és a szalonnát csíkokra vágva, a kis darab sonkát beletéve felforraljuk. Forrás után lejjebb vesszük a hőfokot közepesre, és beletesszük a szódabikarbónát.
  3. Kb. fél órát főzzük, majd a megpucolt, feldarabolt zöldséget és répát is beletesszük, kis tárkonyt, petrezselymet.
  4. Mikor majdnem teljesen kész, kevés olajon megpirítjuk a lisztes, zúzott fokhagymát, és rántást készítünk, majd tört pirospaprikát keverünk bele és hozzáöntjük a leveshez. Teszünk hozzá kis paprikakrémet, majd pár percig még főzzük és kész.
  5. Lehet csipetkét főzni hozzá, nálunk nem volt.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 973
elküldve: 3
receptkönyvben: 101
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csóti Heni

Mióta szakács: 2011.05.04.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csicseriborsó bableves módra, csicseriborsóleves sonkával, csicseriborsóleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

379
csicseriborsó 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
zabliszt 1 evőkanál
paprikakrém 1 teáskanál
füstölt szalonna 3 dkg
sonka 15 dkg
tárkony 1 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 2 közepes db