Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt csirke lepény

Füstölt csirke lepény
Füstölt csirke lepény
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon 3 füstölt csirkecomb meg leveles tészta, gondoltam, készítek belőle egy lepényt. Egy kis salátával remek vacsora volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A csirkehúst leszedjük a csontról, és felkockázzuk. A hámozott almát is felkockázzuk, majd a reszelt sajttal, tejföllel, sóval, borssal és kakukkfűvel összekeverjük.
  3. A kinyújtott leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Ha szeretnénk a tetejére rácsot, akkor néhány csíkot levágunk a tészta széléből, és félretesszük.
  4. Elsimítjuk a tepsibe fektetett tésztán a tölteléket, és a tészta szélét körben kb. 2 cm szélesen ráhajtjuk a töltelékre, majd megkenjük a felvert tojással. Elrendezzük rajta a tésztacsíkokat, ezeket is megkenjük a felvert tojással, és meghintjük lenmaggal.
  5. Ezután betesszük a forró sütőbe, és 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Friss salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 242
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

riina

Mióta szakács: 2012.03.31.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

almás-csirkehúsos pite, almás-sajtos-csirkecombos leveles pite, füstölt csirkehúsos pite leveles tésztából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

950
csirkecomb 3 db
alma 1 közepes db
sajt 20 dkg
leveles tészta 50 dkg
tejföl 5 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
lenmag 1 ek