Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt csülökkel töltött rozscipó

Füstölt csülökkel töltött rozscipó
Füstölt csülökkel töltött rozscipó
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszter, malac, nekem ilyen volt.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A cipóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt a borssal, fokhagymával, babérlevéllel puhára főzzük, és kihűtjük. A csülöklében megfőzzük a tojásokat.
  2. A hagymát felszeleteljük, 1 ek olajon lassan megpirítjuk, karamellizásjuk, kis sót, borsot őrlünk rá.
  3. 1 dl cukros langyos vízen az élesztőt felfuttatjuk.
  4. Kenyérsütőben vagy dagasztógépben a kenyér hozzávalóit összedagasztjuk 20 perc alatt, 1 órát kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, egy keveset félreteszünk a malacfejnek.
  6. Az kerekre nyújtott tésztára tesszük a már kihűlt hagymát, a csülköt, a megpucolt tojásokat, megkenjük mustárral, esetleg egy kis feketeborsot frissen rádarálunk, majd mint egy borítékot a tészta szélét két oldalon ráhajtjuk a töltelékre, hogy ne potyogjon ki, és feltekerjük a tésztát. Megpróbáljuk cipó formájúvá varázsolni.
  7. A tetejére a maradék tésztából kis malacfejet formázunk.
  8. Kacsasütöbe vagy jénai tálba (alá sütőpapírt helyezve) tesszük, fél óra alatt langyos helyen megkelesztjük, majd langyos vízzel lespricceljük, lefedjük az edény tetejével, és 20 percre 230 oC-os sütőbe tesszük.
  9. Ha az idő letelt, levesszük a tál tetejét, a hőt lecsökkentjük 180 oC-ra, és további 10 perc alatt pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

csülök cipóban, rozsos-korianderes cipó csülökkel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

962
füstölt sertéscsülök 70 dkg
fekete bors 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
dijoni mustár 1 ek
fürjtojás 10 db
rozsliszt 10 dkg
rozsliszt 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
kenyérliszt BL80 20 dkg
élesztő 2 dkg
víz 1 dl
tej 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
nádcukor 1 teáskanál
kovász 5 dkg
burgonyapehely 4 kávéskanál
aszkorbinsav 1 csipet
sikér 1 tk
2 teáskanál
koriandermag 1 kk
köménymag 1 kávéskanál