Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt húsos habart bableves

Füstölt húsos habart bableves
Füstölt húsos habart bableves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a babot. Minden fajtáját, minden formában és mennyiségben. Mint oly sok minden mást, ezt is nagymamámtól tanultam. Rengetegszer készítem, tökéletes akár hétköznapokon is ebédre, vacsorára.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, fazékba tesszük, és ismételten felöntjük annyival, hogy ellepje, + 2-3 cm. Odatesszük főni.
  3. A felkarikázott, kockázott füstölt húsokat, a sót és a babérlevelet hozzáadjuk, és lassú lángon fedő alatt addig főzzük, ameddig meg nem puhul a babunk. Ha már puha, beletesszük az ecetet.
  4. Habarást készítünk: A lisztet a tejföllel és a tejjel csomómentesre elkeverjük, és szűrőn keresztül beleengedjük a levesbe. Újraforralásig főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 87
össznézettség: 104 301
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Husi

Mióta szakács: 2013.08.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves, habart bableves, tejfölös bableves, habart paszuly füstölt sonkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

673
fejtett bab 50 dkg
kolbász 20 dkg
füstölt-főtt tarja 20 dkg
tej 1 l
tejföl 2 dl
finomliszt 3 evőkanál
1 ek
babérlevél 4 db
ecet 1 ek
víz 1.5 l