Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt húsos - szalonnás - pizzás csiga

Füstölt húsos - szalonnás - pizzás csiga
Füstölt húsos - szalonnás - pizzás csiga
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szósszal megkent, feltekert tésztát kissé nehéz vágni, de jó éles késsel, kis ügyességgel mindenkinek sikerül. Én jó sok sajtot szoktam a tetejéren szórni. Mindig füstölt házi húsos szalonnával készítem, amit a piacon vásárolok. Könnyű, laktató finomság!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a megkelt élesztővel, tejföllel, sóval, olajjal, a tejjel, amiben feloldottuk a cukrot megdagasztjuk, 1 órát letakarva kelesztjük.
  3. Közben összevágjuk a hagymákat, hozzáadjuk a pizzakrémet, ketchupot, a kockára vágott húsos szalonnát, és a fűszereket.
  4. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a szósszal. Rövidebb oldalával kezdve feltekerjük. 2cm-es darabokat vágunk belőle, majd sütőpapírra pakoljuk.
  5. Reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk és megsütjük. (Nekem ebből a mennyiségből 22 db csigám lett.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 24 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 758
elküldve: 1
receptkönyvben: 193
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
707 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás-szalonnás csiga, baconos-pizzás csiga

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ybabeci
ybabeci Sun, 2011-09-18 13:32

Elkészítettem tegnap, és nagy sikert aratott.:) a tésztája fantasztikus, még ma is puha volt reggel. Bár nem nyújtottam elég vékonyra, ezért dundi csigák lettek, már szeletelni is alig bírtam a tölteléktől. Meg van a család aktuális kedvence!:) Köszönöm a receptet! Üdv: Niki

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2011-09-18 13:51

Na én tudtam,hogy ügyes leszel,és megbirkózol vele!Mi is szeretjük,.....akkor már többen vagyunk!!

ybabeci
ybabeci Fri, 2011-09-16 13:56

Nagyon ínycsiklandóan hangzik, azt hiszem, megvan holnapra a "második" a borsóleves mellé...:) Majd megírom, milyen lett. Üdv:Niki

1823
finomliszt 100 dkg
élesztő 3 dkg
tejföl 4 ek
tej 6 dl
cukor 2 ek
1 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
pizzaszósz 160 g
bacon 20 dkg
ketchup 4 ek
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
füstölt sajt 15 dkg