Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt nyelvvel töltött tortellini

Füstölt nyelvvel töltött tortellini
Füstölt nyelvvel töltött tortellini
80 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mardékok, maradékok, tőletek nem nyugodhatok. Az úgy volt, hogy hétvégén sonkát főztem, és hamár, akkor a mélyhűtőben elfekvő két füstölt nyelvet is mellé dobtam energia spórolási céllal. Egynek a felét felfaltam, mert szeretem, a többiből pedig nem tudtam, mit fogok készíteni. Belecsaptam ebbe a nagy tortellini készítési akciómba 40 dkg lisztből készített tésztából, ami nem kis mennyiség. Az idő szorított, mert délutánra kellett mennem dolgozni, de azért összehoztam. Kétféle tortellini, kétféle szósz, plusz kétféle kenyér. Ez éppen elég egy délelőttre.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz és a tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortelliniket megtöltjük, sós lobogó vízben 4 perc alatt megfőzzük, mint itt:
  2. A szószhoz 2 ek olívaolajon az apróra vágott lilahagymát megdinszteljük, rádobjuk a fokhagymát, ráöntjük a paradicsomkonzervet (ha egész paradicsom, akkor fakanállal szétnyomkodjuk), sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket és a cukrot, és 20 percig fedő alatt rotyogtatjuk.
  3. Tálalásnál a tészta mellé szedjük a szószt, parmezánt forgácsolunk rá, és feldíszítjük bazsalikomlevéllel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 354
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt nyelvvel töltött tortellini Arrabbiata szósszal, tortellini, sertésnyelvvel töltött tortellini

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Mon, 2012-06-18 22:39

Szia!

Hát akkor egy korúak vagyunk nagyjából,49 múltam.Én banyázom magam!:)
Nekem is vannak aktuális mániáim,de a főzés az örök az 13éves korom óta szerelem!A sütés csak pár éve.És igen imádok enni!Nem,nem zabálni,hanem finomakat enni.
Na jó ez a tél ez durva volt,főleg kenyér ügyileg amit Neked köszönhetek,mert nem is vagyok amúgy kenyeres de ezek a receptek..........Élvezem a jó ételeket,élvezem a szép terítést,tálalást és mindent ami evvel jár!
Persze ha mondjuk megcsinálom a Te kenyereid egyikét azt mérem,meg pár sütit de amúgy soha.
Nem is értem,hogy kérdezheti meg valaki hogy hány deci tejfel kell egy levesbe mondjuk!De ezt máshol,meg másnak írtam mert szoktam ám morogni is pár dologra.Kapok is érte gazdagon!
Azt meg érezni ki szeret főzni,vagyis nem is azt hanem kinek van a zsigereibe a főzés.Pontosan tudom ki az itt az oldalon akinek a receptjeit érdemes megnézni.
Nagyon jónak tartom ezt az oldalt ötlet vadászat szempontjából,viszont az nagyon idegesít,hogy ha leírom,h szerintem valami nem ok abból 3.világháború van!Olyan nyálas néha.Mindegy én megmondós vagyok legfeljebb sokan utálnak.És?
Jut eszembe vagány egy néni vagy az amerikai focival!!!!Meg remélem a betegség már a múlt!
Szép estét és kevés beteget!üdv Csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-18 19:34

Kedves Évi!

Engem feltölt energiával ha főzhetek. Na nem mondom, hogy néha nem csutkáz le, de hamar visszatér a kedv. Köszönöm kedves szavaidat, de hát ahogy olvasom, te sem vagy az a fenekeden ülős, ha egy kis főzőcskéről van szó. Szeretjük ezt és kész. Köszönöm még egyszer. Üdv: Évi néni

csato
csato Mon, 2012-06-18 19:15

Szia!
Na evvel a megszólítással rumlim van,mert mindenki néniz.Én meg kizártnak tartom,hogy néni legyél!Hát én már csak azért sem foglak!:)Eleve ennyi energiával meg nem néni a néni nem igaz???

Na ez egy újabb szupi recept!Jó bevallom ilyet magamtól is szoktam készíteni,igaz itt meg az új tipp a szósz.Én utoljára egy parmezánossal csináltam,az se rossz!Ne,ne kérdezd,hogy kell csinálni,nem véletlenül nem írok receptet ide/se/én nem tudom hány deka mi csak úgy csinálom kedvem szerint. Szóval ez most a szósz miatt megy a recepttáramba.
És még látom ott leselkedik egy bagett a mai receptek között/képről tudom melyik étel a tied/ meg sem merem nézni!:)
Én imádok főzni,de ez nekem nem menne egyszerűen,hogy nap mint nap ilyen elánnal főzzek,sőt még le is körmöljem.Irigy vagyok na!Legfőképp a családodra akik ezt élvezhetik.Üdv Csató

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-18 19:31

Kedves Csató!
Igazán mindig megmelengeted a szívemet kedves szavaiddal. Néninek kb. 20 éve szólítom saját magam, így a környezetem is hozzászokott. Egyébkén t52 éves leszek most nyáron. Én ezt már néninek hívom. Nekem mindig van egy, kettő, vagy több mániám, és azt nagy odaadással művelem. Igazán az utóbbi 3 évben az amerikai foci töltötte ki életem egy jelentős részét, de egy csúnya betegség miatt nem tudok ott szaladgálni a pályán, így jött a főzés. Egyébként én sem mérek, csak akkor, ha azt szeretném megjelentetni. Viszont ebbe nagyon szeretem odatenni magam, mert imádok enni, ezért imádok főzni, és evvel elhalmozni a környezetem. Röviden ennyit a hévről, ami bennem dolgozik. Most búcsúzom, mert dolgozom, és beteg jött. Szép estét. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-18 12:59

Kedves Évi néni!

Ennyi csoda elkészítése után,- amihez idő , kedv, kellő elszántság is kell, na meg ugye alapanyagok is,- még volt erőd munkába menni? De kérdezhetem fordítva is, munka előtt volt ennyi csodához kedved, kitartásod és időd?

Nagyon ügyes és talpraesett vagy! :-D
Köszönöm, mentettem.-))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

412
rétesliszt 20 dkg
tojás 2 db
1 csipet
sertéshús 20 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
rozmaring 0.5 teáskanál
chili 3 db
bazsalikom 1 marék
konzerv paradicsom 400 g
1 kk
bors 1 kk
cukor 1 teáskanál
parmezán sajt 3 dkg