Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt oldalassal készült zöldséges vajbableves

Füstölt oldalassal készült zöldséges vajbableves
Füstölt oldalassal készült zöldséges vajbableves
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nagyon leveses vagyok, legyen az fehér leves, rántott vagy habart. Mindegyik máshogy készül. Rengetegfélét lehet készíteni, a tárház tele van!!! Nagyon jó ízt ad egy kis chili paprika a levesekbe, na és az egészségnek is jót tesz!! :-)))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A víz mennyiségét saccoltam. A tejet lehet csökkenteni, attól függ, mekkora a zöldségünk, mennyire sűrű a leves, és mennyire szeretjük sűrűn......

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt oldalast odatesszük főlni, az előző este beáztatott babbal, babérlevéllel, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Ha már majdnem készre főtt, hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket. Puhára főzzük.
  2. A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kanál lisztet, pirítjuk, fűszerpaprikával szórjuk, és máris tejjel feleresztjük, majd ráöntjük a levesre. A fokhagymát beletörjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A maradék tejjel feleresztjük. Borsikafűvel ízesítjük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 465
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
714 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt húsos bableves,tejes bableves füstölt hússal,bableves tejjel,bab leves,vajbab leves füstölt hússal,rántott tejes bableves,fokhagymás bableves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pöttöm69
Pöttöm69 Tue, 2018-02-20 19:15

Szia!
Láttam a linken, hogy ez a kifejtett-száraz változat. Ezeket a karcsú szemeket szoktam én is elvetni májusban. Mifelénk nem nagyon főznek belőle, inkább a tarka és a fehér változat gyakori. Köszi a gyors választ!!

Pöttöm69
Pöttöm69 Tue, 2018-02-20 15:27

Szia!
Nem akarok kötözködni, csak kérdezni szeretném, hogy ez a jó kis leves (ami a kép alapján is nagyon guszta) miért vajbableves? Az én tudomásom szerint a vajbabot nem kell előző este beáztatni, csak a szárazbabot. A vajbab sárga hüvelyű szálka mentes zöldbab, a fejtettbab beszemesedett zöldbab - félig nyers, a szárazbab áztatásra szoruló kemény bab. A kép alapján és a leírás alapján is szárazbabra tippelek.

784
víz 1 l
füstölt oldalas 60 dkg
vajbab 40 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
fokhagyma 5 gerezd
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
rizsliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tej 1.5 l
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
borsikafű 1 kávéskanál