Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt padlizsánkrém ízesen

Füstölt padlizsánkrém ízesen
Füstölt padlizsánkrém ízesen
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsánkrémmel egy erdélyi ismerősöm kínált meg néhány éve, nagyon ízlett, rögtön elkértem a receptet, amit persze a saját ízlelőbimbóimra átformáltam. Grill partiknál sokszor elkészítem előételként barátaim kérésére. Még a húsimádó tesómnak is ízlik.

A krém befőttes üvegben hűtőben több napig eláll, kiváló vitaminforrás.

hozzávalók / 6 adag

A padlizsánkrémhez

A majonézhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, és faszenes grillen többször megforgatva megsütjük a paradicsommal együtt. (A padlizsánok akkor jók, ha puhák és a héjuk szenes lesz.)
  2. A grillről levéve néhány perc hűlés után kézzel eltávolítjuk az égett héjat. Nem baj, ha itt,-ott rajta marad egy pici. A paradicsomot szintén meghámozzuk.
  3. A sült padlizsánokat, a paradicsomot egy keverő tálba rakjuk, és hozzáadjuk a házi majonézt, a reszelt hagymát, az összenyomott fokhagymákat, és kézi mixerrel összepürésítjük.
  4. Kóstolás után sózzuk, borsozzuk.
  5. Pirítóssal, zöldségekkel tálaljuk.

Házi majonéz

  1. A tojás sárgáját egy keverőtálba rakjuk, és habverővel gyorsan kevergetve hozzáadjuk cseppekben az olajat.  Erre azért van szükség, hogy a tojás sárgája ki ne csapódjon.
  2. Ha az olajnak a felét belecsepegtettük, a másik felét már vékony sugárban lehet önteni a tojássárgájához folyamatos kavarás mellett. A majonéznek sűrűnek kell lennie.
  3. Mehet bele a többi adalékanyag, sebes keverés, kihabosítjuk.
  4. Kóstolás!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 808
elküldve: 6
receptkönyvben: 120
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém grill padlizsánból, paradicsomos padlizsános krém, sós szendvicskrém padlizsánnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

197
padlizsán 3 db
paradicsom 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
porcukor 0.5 teáskanál
citromlé 1 ek
bors 1 csipet
mustár 1 kk