Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtkrémes padlizsánkrém

Füstölt sajtkrémes padlizsánkrém
Füstölt sajtkrémes padlizsánkrém
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két éve ettem először füstölt sajtkrémes padlizsánkrémet egyik ismerősömnél, és teljesen el voltam ragadtatva tőle. Én addig csak az erdélyi rengeteg olajjal készült, borzasztóan fokhagymás változatot ismertem, amit annyira nem szerettem, de füstölt sajtkrémmel piritóson egyszerűen mennyei a padlizsán. Egyszerű, natúr sajtkrémmel is finom, de azzal kevéssé zamatos... Ha épp grillparty van, és a padlizsánt a parázson pirítjuk, akkor lesz csak igazán finom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megsütjük, majd még melegen meghámozzuk.
  2. A fokhagymát összezúzzuk.
  3. A meghámozott padlizsánt összeturmixoljuk a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, illetve ízlés szerinti sóval és őrölt borssal.
  4. Hagyjuk állni míg meghűl, és már tálalható is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 876
elküldve: 2
receptkönyvben: 200
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mewick

Mióta szakács: 2011.04.30.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

sajtos padlizsánkrém

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imre06
Imre06 Fri, 2012-11-23 12:21

Mostanában találtam rá erre a receptre,ma elkészítettük.Nagyon egyszerű, finom étel.Köszönjük az ötletet.

atarkoi
atarkoi Wed, 2012-08-08 09:28

Sziasztok, a suteshez szolnek hozza:
igen meg kell szurkalni a padlizsant, ha egyben sutod, de nyugodtan lehet fem villaval, v. kessel is, mert nem fog megkeseredni. Az meg a regi kesekre vonatkozott, amik rozsdasodtak, de a mai evoeszkozok mar nem rozsdalnak :)) igy nem is keseredik meg tole a padlizsan.
En nem szoktam a szabadtuzes grillen sem befoliazni, ugy is nagyon finom lesz a parazs folott. Bar lehet, h tobb leve maradna...? amit bele lehetne turmixolni...? azert igy is van benne boven jo kis fustos szaft, amit meg veletlenul sem szabad kionteni, hanem keruljon bele a krembe:))

Döme-Ádám
Döme-Ádám Thu, 2011-09-29 08:46

Köszönöm ezt a nagyon finom és egyszerű padlizsánkrémet!
Én fele-fele arányban füstölt sajtos és fokhagymás-zöldfűszeres sajtkrémmel csináltam (így külön fokhagymát már nem tettem bele), s valami csodás lett!

mewick
mewick / mewick Thu, 2011-09-29 11:05

Kedves Döme-Ádám!

Örülök, hogy ízlett! Jól hangzik a te változatod is, majd egyszer kipróbálom :)

Üdv Viki

Ness
Ness / Ness Wed, 2011-09-07 18:16

  szeva65: én egy fa pálcikával szoktam megszurkálni, mert a fémtől keserű lehet, kb két centinként lyukasztom át a héját, ez azért is jó, mert miután megsült, nagyon könnyen hámozható.

mewick
mewick / mewick Wed, 2011-09-07 13:58

Kedves Szeva65!

Nagyon egyszerűen :)
A padlizsánt beteszem az előmelegített sütőbe egy tepsiben héjastul, és félidőben megfordítom.

Szabad tűzön pedig fóliában, mint a krumplit, vagy szeletelve a grill rácson.

Üdv Viki

szeva65
Sz Éva / szeva65 Wed, 2011-09-07 16:03

Nem durran szét? Meg kell szurkálni?
Egyébként nagyon szeretem a padlizsánkrémet, biztosan kipróbálom.

177
padlizsán 1 db
krémsajt 100 g
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint