Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtos cukkinifelfújt

Füstölt sajtos cukkinifelfújt
Füstölt sajtos cukkinifelfújt
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sonka el is maradhat. Nálam szokás szerint csak az egyik felében van hús. Maradék pörkölttel még finomabb. Fontos a füstölt sajt vagy valamilyen karakteres ízű sajt.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit előkészítjük, lereszeljük, egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
  2. Az apróra vágott hagymát pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit, és 10 percig fedő alatt pároljuk a fűszerekkel együtt.
  3. A 4 tojást a tejföllel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával felverjük, belereszeljük a sajtot, egy keveset meghagyunk a tetejére, és beleszórjuk a búzadarát.
  4. A tojást összevegyítjük a még meleg, de nem forró cukkinivel, a felét egy vajjal vagy olajjal kikent jénai tálba öntjük, rászórjuk a vágott sonkát, majd befedjük a maradék tojásos masszával.
  5. A tálat lefedjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. Akkor van kész, ha megmozgatjuk, és a közepe nem locsog. A végén megszórjuk a maradék sajttal, és fedő nélkül még 5 percet pirítjuk.
  6. Salátával vagy kompóttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 573
elküldve: 6
receptkönyvben: 183
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás cukkinifelfújt, sajtos-sonkás cukkinifelfújt, zöldségfelfújt

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-08-05 00:17

Nagyon nagyon örülök ennek a finomságos receptnek, mentem , még van cukkinim, zsenge patisszonból nem lehet jó ?, ez csak egy költői kérdés inkább :) ), - csodás egy ötlet, köszönöm!! :D

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-08-05 08:24

Őszintén bevallom, soha se ettem patisszont semmilyen formában, de most kíváncsivá tettél. Ha megpróbálod szeretném, ha visszajeleznél, hogy milyen lett. Spárga tökkel készítettem és finom volt. Szép hetet. Piroska

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-08-03 02:44

Megint egy guszta recept, Piroska! Mindjárt dél van itt, csurog a nyálam, mert mindent szeretek ebben! Majd kinyomtatom a receptet, mert betelt a receptkonyvem....Kellemes hétvégét, puszi, Torma :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-08-03 07:31

Szia Torma!
Köszönöm szépen. Rég nem láttalak új recepttel jelentkezni. Remélem jól vagy.
Ezt a receptet szoktam úgy is készíteni, hogy karfiolt is teszek bele, úgy is finom. Puszi és neked is szép hétvégét. Piroska

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-08-03 14:29

Jol vagyok köszönöm, Piroska; a lányainkkal kirándultunk 2 hetet, amit évek óta nem tudtunk eddig...sokat sétáltunk egy gyönyörű nemzeti parkban, sokat beszélgettünk, jókat főztek nekünk :))) néha én is...a füstölt-csülkös bablevest csipetkével, utána sajtos-tejfölös-fokis lángossal nem lehetett kihagyni!!! Téged is ritkábban látlak itt; biztos sokat vagy az unokákkal :))) további kellemes nyarat, puszi, T :)

baranyignacne
bárányka / baranyignacne Fri, 2013-08-02 18:27

Cukros vagyok de tetszett a recept éppen volt a kertben ,és elkészítettem. A búzadara helyett zabkorpával .Nem volt itthon füstölt sajt és sonka sem pár karika füstölt kolbásszal készült és finom lett.köszi a finom receptet kipróbálom az eredetit is .

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-08-02 18:37

A búzadara csak azért van, hogy a nedvességet felszívja, lehet helyettesíteni. Örülök, hogy így is finom volt.

571
cukkini 60 dkg
tojás 4 db
füstölt sajt 10 dkg
búzadara 4 evőkanál
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
tejföl 4 ek
sonka 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint