Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtos hússzelet

Füstölt sajtos hússzelet
Füstölt sajtos hússzelet
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi családi recept. Kellemes, könnyű vasárnapi ebéd volt, de mára már vacsorára is készítjük. Az a jó benne, hogy a maradékot hidegen is jóízűen lehet fogyasztani.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek héjában sült krumplit vagy krumplipürét ajánlok, de akár párolt rizzsel is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeleteket kikloffoljuk, sózzuk, felverjük a tojásokat. A húsokat megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a reszelt füstölt sajtban. 
  2. A szeleteket egy jénai tepsi aljára kirakjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy épp ellepje.
  3. Sütőben addig sütjük, míg szép barnára nem pirul a teteje, és a tej meg nem szilárdul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 779
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

lakner

Mióta szakács: 2010.10.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos karaj, sajtos-tejes hússzelet jénaiban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

444
sertés rövidkaraj 50 dkg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tej 2 dl
0 ízlés szerint