Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtos kiflik

Füstölt sajtos kiflik
Füstölt sajtos kiflik
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom sörkiflit szerettem volna készíteni olyat, amiben a töltlék is benne marad a sütés végére. Sikerült.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Forralt borhoz avagy bóléhoz - szezontól függ. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben oldjuk fel, s 5 perc alatt futtassuk fel. Ezek után a tészta összes hozzávalóját dolgozzuk össze 6-7 percen keresztül egy dagasztókaros habverő segítségével. Tegyük egy méretes übrikbe, kenjük be alul-felül egy pötty olajjal, takarjuk le folpackkal és egy konyharuhával, majd meleg helyen 1 óra alatt kelesszük a tésztát kb. a duplájára.
  2. A töltelék: 150 g vajat vagy kockamargarint keverjünk habosra a robotgép habverő karjaival, 1 kk sót hozzáadva, majd keverjük bele a sajtot.
  3. A tésztát osszuk 6 egyenlő nagyságú bucira, s nyújtsunk ki kettőt belőlük kör alakúra.
  4. Az egyik tésztát kenjük le a töltelék 1/3 részével, majd fektessük rá a másikat. Ezután késsel (vagy profibbak pizzavágó szerszámmal) osszuk fel 10-16 cikkelyre, türelmünknek megfelelően. Minél több a cikkely, annál több és apróbb kiflink lesz. Kezdjük el előmelegíteni a sütőt.
  5. Tekerjük fel őket a háromszögek csúccsal szemközti oldalától kezdve, majd rakosgassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Vigyázzunk, gyorsan (vizsgaidőszak-szerűen) híznak majd, úgyhogy hagyjunk egy kis térközt.
  6. Kenjük le a kiflikék tetejét tejfölös tojással, s szórjuk le szezámmaggal vagy köménymaggal. Mehetnek is be a sütőbe - légkeverés, 170 fok 20 perc.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 544
elküldve: 7
receptkönyvben: 150
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

sauer.kirsche

Mióta szakács: 2009.09.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttal töltött kifli, köményes kifli, sajtos péksütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Fri, 2017-01-13 00:57

Megsüttem, nagyon fincsi lett. Annyit egyszerűsítettem, hogy az egész tésztát kinyújtottam, másfélszeres adaggal, befedte a gyúrótáblát. Rákentem a tölteléket, majd félbehajtottam, és félbevágtam. Az egyik felén kicsit nyújtottam, majd hosszanti irányban ismét feleztem, így egy arasznyi széles és hosszú téglalapot kaptam, majd ezt vágtam háromszögekre, melyeknek egymás mellett egy háromszög alap, majd egy csúcs váltakozott. Nekem így egyszerűbb mintha több körlapot kellene nyújtani. A végeredmény a lényeg, az viszont finom és az a te érdemed, köszönet érte.
üdv: Margó

Séfu81
Séfu81 Wed, 2015-01-28 22:30

Szia! Nagyon jó kis recept, el is készítettem. Sok sikert!

776
finomliszt 50 dkg
élesztő 3.5 dkg
tojás 2 db
kefir 100 ml
napraforgó olaj 75 ml
tej 75 ml
1 ek
cukor 1 teáskanál
vaj 150 g
füstölt sajt 200 g
1 kávéskanál
tojás 1 db
tejföl 1 ek
szezámmag 1 ek