Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtos-lilahagymás kenyérpuding

Füstölt sajtos-lilahagymás kenyérpuding
Füstölt sajtos-lilahagymás kenyérpuding
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az Ottis főz blogon találtam, majd kicsit átalakítottam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szikkadt kenyeret kis kockákra vágjuk, beáztatjuk a tejbe.
  2. A lilahagymát karikákra vágjuk és vajon puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni. 
  3. Közben 20 dkg sajtot apró kockákra vágunk, a maradékot lereszeljük. 
  4. Ha kihűlt a hagyma, összekeverjük a kockázott sajttal és a reszelt sajt felével.
  5. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzákeverjük a mustárt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és kis chilivel ízesítjük.
  6. Ezt összekeverjük a hagymás sajttal, majd összeforgatjuk a kenyérrel, és az egészet egy kivajazott jénaiba öntjük.
  7. Sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 511
elküldve: 6
receptkönyvben: 622
elkészítve: 14/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos kenyérpuding, hagymás-sajtos kenyérpuding, sütőben sütött kenyérpuding

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mickacicka
mickacicka Thu, 2015-04-02 21:34

Oké, akkor majd ügyelek az eláztatással ;)
Köszönöm a gyors választ!
Minden jót Neked!

mickacicka
mickacicka Thu, 2015-04-02 19:49

A végeredmény szeletelhető?
Vagy kanalazni kell?
Csak egy gyors vacsit szeretnék ritkán jövő családtagoknak, de attól
tartok, hogy nem szép tálalásban, hanem maszlagos. De biztos ízletrs, ezért
szeretném elkészíteni.
Köszönöm a választ!

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Thu, 2015-04-02 19:56

Ha hagyod egy kicsit állni, és nem rögtön kezded nyiszatolni, egész szépen összeáll. Persze ez attól is függ, mennyire sikerül tocsogósra, de alapvetően kb olyan szeleteket lehet belőle vágni, mint a képen is van. Nem kockaéles, de működik :)

müllercsilla
müllercsilla Mon, 2013-02-25 21:41

Kedves Kajakóma! Most sült meg, épp csak megkóstoltam. Egy baj van vele. Hogy nehéz abbahagyni :) Köszönöm a receptet!!!

Villemo
Villemo / Villemo Tue, 2012-04-03 12:39

szió
megcsináltam, nagyon finom , az egész családnak ízlett :)
köszi a receptet :)

DENCSI
DENCSI Mon, 2012-04-02 11:19

de gusztusos...biztos finom is...DDDDD GRATULA A RECEPTHEZ...

637
kenyér 30 dkg
tej 5 dl
tojás 4 db
lila hagyma 3 közepes fej
edami sajt 30 dkg
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint