Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajtos, sajtos csiga 3.

Füstölt sajtos, sajtos csiga 3.
Füstölt sajtos, sajtos csiga 3.
80 perc / előkészület: 45 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptgyűjteményéből kaptam.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Érdemes a sütit  este elkészíteni, majd másnap reggel vagy délelőtt kisütni.
Háromféle ideig lehet sütni:  20-25 perc - puha tészta, olvadt sajt
                                                    25-35 perc - aranybarna, sültebb tészta, aranybarna sajt
                                                    35+ perc - a tészta és a sajt még mindig aranybarna, de már ropogós, kicsit " chips" jellegű.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a krémet elsőként, addig is félre tudjuk tenni azt pihenni, amíg a tésztát gyúrjuk.
  2. A 10 dkg füstölt sajtot és a 20 dkg trappista sajtot egy fél margarinnal kikavarjuk. Ha kész a massza, félretesszük, de ne tegyük hűtőbe, mert nagyon hamar megkeményedik, és nem lehet majd kenni.
  3. A sütőmargarint, a tejföl, a sót és a sütőport összekeverjük.
  4. Ha a margarin már eléggé gyúrható, hozzáadjuk a lisztet is.
  5. Eléggé porhanyós elegyet kapunk, de ne rémüljünk meg, a hozzávalók mennyisége stimmel, csak gyúrni kell, és szépen formázható tésztába áll majd össze.
  6. Amint kész a tészta, 4 részre osztjuk.
  7. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat, betöltjük a krémmel, és feltekerjük.
  8. Két órát pihenni hagyjuk hűvös helyen, vagy betehetjük a hűtőbe.
  9. Akkor jó, ha már úgy vágható a tészta, hogy nem nyomodik ki a rétegek közül a sajtkrém. Ha nem elég kemény, tegyük még vissza a hütőbe.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 281
elküldve: 14
receptkönyvben: 427
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildicode

Mióta szakács: 2011.01.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos csiga, sajtos tekercs, füstölt sajtos tekercs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ewita
ewita Sat, 2012-07-28 11:25

Nekem pontosan 128 db kis csiga lett belőle. (3 tepsi) Tényleg egyszerű és nagyon finom. Én a füstölt sajtot nagyobb arányban raktam bele.:) Köszönöm a receptet!

Ildicode
Ildicode / Ildicode Wed, 2011-01-19 11:06

Eleg egyszerü es nagyon izletes, sok variacioban elkeszitheto! Akar ropogosan akar omlosabban szeretnek fogyasztani! Jo sutogetest :)

Ildicode
Ildicode / Ildicode Wed, 2011-01-19 11:04

Egy karacsonyi ebedre hivtuk meg a szuloket a parommal ... leves, 3 -fele masodik, edes suti es soskent ez a csiga ...8an voltunk es utana mar csak egy kicsi maradt ... tehat eleg sok kis csiga lesz belole. Akkor is kiados, ha elotte nem esznek a vendegek ^^ De egyszer mindenkeppen meg kell sutni, mert mint irtam, a vastagsaggal es a sutesi idovel is lehet kiserletezni mennyire akarjuk ropogosra vagy inkabb omlosra. Jo sutogetest :)
ui. legkozelebb megszamolom, de ha a kepet megnezem 8x5 ...40 csiga fer el egy olyan tepsiben ami vegigeri a sutot .. olyan 3 - 4 tepsi biztos lesz ..

980
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 175 g
2 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
füstölt sajt 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
margarin 12.5 dkg