Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye

Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye
Füstölt sajttal töltött szűzpecsenye
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végtelenül egyszerű alaprecept, melyet mégis különlegessé tesz a füstölt sajt íze. Nálunk vasárnapi ebéd volt, és nem vallottam vele szégyent.:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nyissuk ki a szűzpecsenyét. (Kinyitás: a húst képzeletben 3 részre osztjuk vízszintesen. A hosszanti oldala mentén a felső harmadnál elkezdjük átvágni 80%-ig, de ne vágjuk át a húst, hanem 80%-nál forduljunk vissza az alsó harmad irányába, és annak mentén vágjuk be szintén 80 %-ig a husit. A művelet végén úgy tudjuk kinyitni a húst, mint a háromrét hajtott postai leveleket.)
  3. Sózzuk be mindkét oldalát, majd terítsünk rá folpackot, és óvatosan klopfoljuk ki, hogy át ne szakadjon a hús, de sehol se legyen vastagabb 1 cm-nél.
  4. A sajtokat reszeljük le, és osszuk el a hús belső felén, majd tekerjük fel hengerré a húst.
  5. Egy sütőzacskó belsejét kenjük ki az olajjal, tegyük bele a hústekercset, zárjuk le a zacskót, és szurkáljuk meg. 180 fokra előmelegített sütőben 75 percig süssük. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább negyed órát, akkor szebben szeletelhető.
  6. Sütőzacskó hiányában szilárd zsiradékot (kacsa, liba, sertés, kókusz) használjunk a hústekercs felületének megkenésére, ezt követően helyezzük tepsibe, fedjük le, és így süssük 50 percig, majd fedetlenül további kb. 20-25 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 27x20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 34 485
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos pecsenye, sajtos sertéssült, göngyölt szűzpecsenye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

335
sertésszűz 1 kg
füstölt sajt 15 dkg
trappista sajt 10 dkg
1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek