Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt tarjás rácsos

Füstölt tarjás rácsos
Füstölt tarjás rácsos
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor dagasztok különféle tésztákat. Egyik kedvencünk a tarjás kelt tészta. Én 3 nyílást vágtam mindegyikre, és jó sok sajtot dugtam bele, ezért is látszik kevésbé a képen a zseb. Ha a tészta több lisztet venne fel, tegyünk még hozzá. Az olajat én a vége felé szoktam hozzáadagolni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Ha főzünk egy brokkolis karfiollevest, vagy akár egy tárkonyos karalábélevest szerintem jól illik hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat héjában főzzük meg, majd törjük össze.
  2. A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt kevés cukorral.
  3. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, és kelesszük a duplájára. Amíg kel, daraboljuk fel a tarját, hagymát.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, vagdossunk téglalap alakokat belőle.
  5. A hosszabbik oldal szélétől 2 cm-re rákenjük a tejfölt, rászórunk a húsból, hagymából, majd az üresen maradt részt ráhajtjuk a töltelékre, hogy befedje, kicsit az alul lévő tészta alá hajtsuk a felsőt.
  6. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk ne túl szorosan. Vágjunk mindegyikre 2-3 zsebet.
  7. Tojássárgájával megkenjük, reszelt sajtot dugunk a nyílásokba.
  8. Begyújtjuk a sütőt és toljuk be a tésztánkat, süssük meg. Ebből a mennyiségből 24 db lett.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 704
elküldve: 3
receptkönyvben: 349
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
784 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsos kelt tészta, hagymás-tarjás rácsos, füstölt tarjával töltött kelt tészta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Redy28
Redy / Redy28 Sun, 2013-01-20 23:26

Mióta vártam rá ,hogy végre ezt a receptedet is elkészítsem...
Tegnap sorra került: vendégségbe vittem, még forró volt, mikor elkezdtük enni és abba se bírtuk hagyni! CSodás harapnivaló, többen kérték az ismétlését!
Köszi
Edit

ilona.kolozsi
ilona.kolozsi Thu, 2012-07-12 15:36

Kedves Ilus74!
Nagyon-nagyon finom ez a recepted. Most vettem ki a sütőből, de már alig van belőle. Biztosan rendszeresen fogom készíteni! :)
Szép napot!
Cili

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-03-12 18:52

Kedves ilus74!

Köszönöm:-)

Igen, már alig vártuk a tavaszt, részemről jobban mint a Jézuskát , bármi mást, bárki mást, -ez valahogy erőteljesebben feltölt, energiával és jókedvvel és egyáltalán, már nagyon kell!! :-)))
Szép tavaszi napokat! Már egyre bátrabban jönnek!:-))
Éva-Anyóca

Döme-Ádám
Döme-Ádám Mon, 2012-03-12 13:50

Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy az "1 natúr joghurt" mekkora?
Válaszodat köszönöm!
Ildi

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-03-12 18:21

Szia Ildi!Köszi,hogy felhívtad a figyelmemet,hozzáírtam,hogy 2 dl natúr joghurt kell hozzá... :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2012-03-12 18:23

Üdv Éva!Köszönöm,viszont kívánom én is neked!!Jó már,hogy itt a nyakunkon a tavasz!!! :-))

1633
finomliszt 90 dkg
kefir 4 dl
joghurt 2 dl
burgonya 6 db
napraforgó olaj 4 ek
tej 1 dl
élesztő 5 dkg
1 tk
tejföl 450 g
füstölt-főtt tarja 25 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
sajt 20 dkg
tojássárgája 1 db