Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstöltlazacos spenótkrémleves

Füstöltlazacos spenótkrémleves
Füstöltlazacos spenótkrémleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Borongós márciusi nap volt… Valami különlegesre, de mégis gyorsra és tavasziasra vágytam. Körülnéztem a hűtőben, ihletet merítettem Fűszeres Esztertől, és nekiláttam! Könnyű, zöld, és a füstölt lazac nagyon különlegessé teszi, így ünnepi asztalra is el tudom képzelni!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Könnyű vacsora vagy egy különleges ebéd kezdete

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon üvegesre pároljuk a felkarikázott újhagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát is.
  2. Kevergetjük, majd 1-2 perc múlva megszórjuk a liszttel, összekeverjük, aztán felöntjük a vízzel (ha van alaplé, az még jobb).
  3. Beledobjuk a spenótot, és kb. 5 percig főzzük (ha már előre le van párolva és fagyasztva, mint nekem volt, akkor megvárjuk, míg az egyre melegedő vízben felenged, és csak picit főzzük). Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és egy kis cayenne-i borssal.
  4. Mikor kész a spenót is benne, botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Az összeturmixolt levesbe belekeverünk-olvasztunk egy doboz natúr krémsajtot, de ezzel már nem főzzük össze. A kapor egy részét is belekeverjük.
  6. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott kaporral és füstölt lazac szeletkékkel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 553
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti7

Mióta szakács: 2014.08.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótkrémleves, krémleves spenótból, lazacos krémleves, tavaszi krémleves, zöldség krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

198
vaj 2 ek
újhagyma 5 db
fokhagyma 4 gerezd
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
víz 2 l
spenót 50 dkg
krémsajt 200 g
füstölt lazac 100 g
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint