Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstöltpaprikás padlizsánkrém

Füstöltpaprikás padlizsánkrém
Füstöltpaprikás padlizsánkrém
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki nem szereti a padlizsánt grillezve vagy sütve, krém alakban akkor is megkóstolja. Én gyermekkoromban szerettem bele, amikor erdélyi rokonok jártak nálunk, és nem üres kézzel érkeztek. Táskájukból házi készítésű padlizsánkrémet és vinettát húztak elő. Azóta is azt a kemencében sült padlizsánízt keresem. Otthoni sütőben nem lesz olyan ízes, füstös a sült zöldség. Amióta rátaláltam a füstölt paprikaporra, azóta szerencsésnek érzem magam, ez ugyanis visszaadja azt a pikantériát, amibe annak idején beleszerettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen pirított kenyérrel, péksüteménnyel nagyszerű, csak kanalazzunk sokat belőle. A szeleteket megszórhatjuk még egy kevés füstölt paprikaporral. Ettől az egy kanál tejföltől lesz olyan habos, krémes, hogy senki nem tud ellenállni neki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, levágjuk a zöld szárát, felezzük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe, belső felével leforgatva, olívaolajjal meglocsolva sütőbe tesszük, amíg át nem sül. A héja akár meg is pirulhat, ez kb. 25-30 perc.
  2. Közben a hagymákat pucoljuk, kisebb darabokba vágjuk, és a kanál tejföllel, fűszerekkel, két kanál olívaolajjal egy tálba tesszük.
  3. Ha elkészült a sült padlizsán, kikanalazzuk a húsát egy tányérra (a héját kidobjuk), és várunk vele pár percig, hogy levet eresszen. Ezt leöntjük róla, hozzáadjuk a fűszeres hagymához, és összeturmixoljuk vele.
  4. Tálalás előtt tegyük pár órára, akár egy éjszakára hűtőbe. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 37 373
elküldve: 4
receptkönyvben: 739
elkészítve: 42/42
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

füstös ízű padlizsánkrém, egyszerű padlizsánkrém

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lyvera
Lyvera Sat, 2018-05-26 10:40

Nekem sajnos nagyon keserű lett. :( Van erre valami ötlet?

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Thu, 2016-08-25 17:52

Kedves Gréti!
Nagyon finom lett, örülök, hogy végre találtam valami jó ötletet füstölt paprikához, izgalmas íze lett így a padlizsánkrémnek.
Üdv
Pogácsa

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2016-08-26 11:48

Kedves Kriszta!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Nálunk sem tartott sokáig, gyorsan a tálka fenekére néztünk. A füstölt paprikás receptek közül nekem a Shakshuka a kedvencem, itt találod a leírását: http://www.nosalty.hu/recept/shakshuka-kozel-kelet-lecsoja Tedd próbára, ígérem, nem csalódsz benne! A másik szerelem a paella minden változatban. Ehhez is küldök egy linket: http://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-csirkes-kolbaszos-paella Ezt aztán bármilyen hússal, tengeri herkentyűvel fel lehet javítani, sőt, még több füstölt paprikát is elbír szerintem. Üdvözlettel: Gréti

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Fri, 2016-08-26 14:19

Köszönöm Gréti az ötleteket, kipróbálom mindkettőt. Egyébként is nagyon szeretem a receptjeidet, már sokat megfőztem belőlük és mindig sikerrel!
Kellemes hétvégét
Kriszta

Katyerina
Katyerina Fri, 2016-04-22 13:11

Kedves Gréti!
Hol lehet kapni füstölt paprika port? Én évek óta keresem! Nem Pesten lakom. hanem egy kisvárosban.
Üdvözlettel: Katyerina
Sajnos nem olvastam végig a hozzászólásokat, de már látom, hogy hogyan jutok hozzá!
Köszi

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2016-04-22 13:24

Kedves Katyerina! Örülök neki, hogy meglett a megoldás. Érdemes beszerezni édes és csípős változatban is, szerelem lesz első látásra! Üdv, Gréti

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2015-11-08 13:52

Kedves Greti!
Megtudnad nakem irni, hogy mekkora az a ket padlizsan? Itt kb. 30dkg-osak.
Elore is koszonom szepen.
Nagyon tetszik a recept! Udv, Veronika

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2015-11-08 14:09

Igen, szerintem kb. akkorák lehetnek, nálam ezek még nem nagyok, hanem inkább közepesnek mondanám őket. üdv, Gréti

Starflower
Starflower Sat, 2014-12-13 16:19

Kedves Gréti!
Köszönöm a receptet, nagyon-nagyon finom lett. :o) Én kihagytam a tejfölt, de a füstölt paprikapor nagyon feldobta. Korábban is rendszersen csináltam padlizsánkrémet, természetesen mindig keverek bele mustárt is. A lehel téri vásárcsanokban is lehet kapni az 1. emeleten, a keleti fűszeresnél füstölt paprikport.
Üdv, Csilla

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-12-15 10:45

Szia Csilla!
Örülök, hogy ízlett a padlizsánkrém. Most karácsonykor is lesz ilyen az asztalon. Nem nehéz elkészíteni és örül neki mindenki. üdv, G

csobanvali
csobanvali Sun, 2015-10-18 20:26

Az interneten a Culinaris.hu oldalról vagy a Hódi paprika nevű cégre rákeresni ott lehet rendelni. Én kilós kiszerelésben vettem 2 hónapja édeset és csipőset akkor 3700Ft volt kilója.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2014-10-08 17:57

Kedves Hajnalka! Külföldi, leginkább spanyol füstölt édes paprikapor általában csak kifejezett fűszerboltban vagy drága, minőségi élelmiszereket forgalmazó delikát üzletekben kapható (pl.: Culinaris az V. kerületben vagy Füszeres a Mammut piac alatti szinten). Ezek kicsit drágábbak, de nagyon finom magyar kézműves termékek is kaphatóak, ráadásul olcsóbban. Ha beütöd az internetes keresőbe, hogy füstölt paprikapor vagy őrölt füstölt paprika, akkor kiad egy pár lehetőséget. Nagyon ajánlom, mert egy csomó ételhez fantasztikus. Én fémdobozosat vettem, de pici üvegben is kapható. Remélem, tudtam segíteni. Üdv, Gréti

135
padlizsán 2 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
olívaolaj 4 ek
tejföl 1 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint