Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölttofus pogácsa

Füstölttofus pogácsa
Füstölttofus pogácsa
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ihletet a tesóm által készített túrós pogácsa adta, amely rendkívül egyszerű, 1/3 rész lisztből, 1/3 rész túróból és 1/3 rész margarinból készül. A nedves hozzávalók miatt még napok múlva sem szárad ki, és nincs benne sütőpor vagy élesztő, ami puffadást okozna.
Szerettem volna a receptet elkészíteni vegán változatban, de mivel füstös ízű pogácsára vágytam, az ízvilágot is átalakítottam.
Az eredmény rettenetesen finom lett, biztosan meg fogom ismételni máskor is. Nem az a tipikus "növény ízű" vegán recept, sokkal inkább hajaz a magyaros kolbászos-sajtos-sonkás ízvilágra, ami miatt húsevő kompatibilis csemegének mondanám. Ízélményre és állagra is remek, meglehetősen laktató étel. Vendégvárónak, főzelék vagy leves mellé köretnek is ajánlatos.

A tofu, a liszt és a margarin kivételével a többi összetevő tetszőlegesen elhagyható, variálható, de a szezámmagliszt és a sörélesztőpehely fontos a sajtos íz eléréséhez. A füstölt pirospaprikával óvatosan bánjunk, mert könnyen kolbászízűvé válhat a pogi, persze más a helyzet, ha pont ez a célunk...

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Sütés előtt szórjunk fokhagymaport vagy füstölt pirospaprikát a pogácsák tetejére. A tésztába pirított hagymát is szórhatunk, vagy újhagymát, medvehagymát...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a száraz összetevőket: a lisztet, a magvakat, a sörélesztőpelyhet, a sót és a füstölt pirospaprikát.
  2. Törjük össze a tofut, morzsoljuk szét villával vagy a kezünkkel, majd adjuk a száraz összetevőkhöz.
  3. Vágjunk apró darabokat a növényi sajtból, a nagy lyukú reszelőt is használhatjuk ehhez. Keverjük hozzá az eddigiekhez.
  4. A margarint is morzsoljuk bele az elegybe, gyúrjuk addig, amíg össze nem áll.
  5. Formáljunk vizes kézzel golyókat, lapítsuk össze, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, 200 fokon 25 percig süssük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

doriri

Mióta szakács: 2014.09.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

pogácsa, vegán pogácsa, tofus pogácsa, sajtos pogácsa, füstölt pogácsa, füstölt sajtos pogácsa, vegetáriánus pogácsa, vega pogácsa, pogi, kolbászos pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

520
finomliszt 90 g
teljes kiőrlésű liszt 90 g
szezámliszt 20 g
élesztőpehely 20 g
lenmag 2 ek
tökmag 2 ek
1 kávéskanál
füstölt pirospaprika 1 csipet
növényi sajt 30 g
tofu 180 g
tejmentes margarin 180 g