Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstös csiga

Füstös csiga
Füstös csiga
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátom nem igazán édesszájú, a sós sütiket annál jobban szereti, unta a pogácsákat, a kedvenc felvágottja pedig a füstölt pulykapárizsi, így raktam össze ezt a sütit, neki az egyik kedvencévé vált azóta.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, az olajat, a sajt felét, valamint a tojássárgát. 
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához.
  3. A tésztát egy órán át kelesztjük.
  4. Közben megcsináljuk a krémet: a párizsit nagyon apróra vágjuk/daráljuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a sajtkrémet, a tejfölt, sót, borsot. A krém állaga függ a sajtkrém fajtájától, ha nagyon folyós, akkor kevesebb is elég.
  5. A megkelt tésztát kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük, mint egy piskótatekercset, majd karikákat szeletelünk, kivajazott-lisztezett tepsire tesszük. Megkenjük a csigák tetejét a tojásfehérjével, a maradék reszelt sajtot is rászórjuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 397
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

szka

Mióta szakács: 2011.12.28.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

füstölt sajtos-pulyapárizsis tekercs, füstölt sajtos csiga párizsival

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Horvi
Horvi Fri, 2012-01-20 18:56

Megcsináltam rendesen!nagggyon finom!!!Neked is B.U.É.K..Utolag:D

szka86
szka / szka86 Mon, 2012-01-02 19:13

örülök, hogy tetszett, lehet én is kipróbálom majd a módosítást! boldog új évet:)

Horvi
Horvi Sun, 2012-01-01 12:41

Megcsináltam,kicsit máshogy.Január 1 lévén,semmi nincs nyitva,nem volt tejföl,sajtkém.Csináltam sürű besamelt ebbe kevertem a párizsit meg a reszelt sajtot.Nem lett rossz!:D

678
finomliszt 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
sajt 10 dkg
2 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
tojássárgája 1 db
tej 2.5 dl
élesztő 2.5 dkg
párizsi 25 dkg
tömlős krémsajt 50 g
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 0.5 gerezd