Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstös sütőtökkrémleves

Füstös sütőtökkrémleves
Füstös sütőtökkrémleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütőtök édeskés ízével bátran lehet játszadozni, attól függően, hogy mit készítünk belőle. Tavaly ősszel készítettem először sütőtökkrémlevest, akkor választottam a füstölt szalonna ízére épülő kicsit édeskés, de főként pikáns ízvilágot. Az idén tökéletesítettem a receptemet, és nagy sikert aratott. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom a pikáns ízek kedvelőinek, és azoknak is, akik szeretik kipróbálni az új ízeket!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt megmossuk és meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk. Közben az üreges részéből a magját eltávolítjuk egy evőkanál segítségével.  
  2. A szalonnát apróra vágjuk, egy kicsit olajat teszünk alá, csak éppen annyit, hogy amíg zsírja nincsen, ne sercegjen, és üvegesre sütjük.
  3. A megpirított szalonnát egy tányérba kivesszük, és a belőle kisült zsírban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és azt is kicsit pirítjuk. 
  4. A felkockázott tököt és a szalonnapörcöket hozzáöntjük, és annyi vizet öntünk rá, amíg el nem lepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ételítesítőt teszünk bele. A frissen őrölt színes borsot ajánlom mindenkinek, szinte mindig ezt használom, nemcsak a látványa kellemes, hanem az íze is intenzívebb a friss darálás miatt.  
  5. Fedővel lefedve puhára főzzük a hozzávalókat, majd egy botmixer segítségével összeturmixoljuk. Érdemes ilyenkor hozzáadni a tejszínt, a tejfölt, lisztet, és még egyszer turmixolni, mert a végeredmény így garantáltan csomómentes lesz.
  6. A tűzhelyre visszarakva tetszés szerint vizet adhatunk hozzá, és felforraljuk.
  7. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, egy serpenyőben ropogósra átsütjük.
  8. Melegen tálaljuk tetejét meghintve reszelt sajttal. A sütőtök kellemes, édes ízét egy kis sült kolbász karikával ellensúlyozhatjuk, így lesz az édes és a sós íz aránya tökéletes, megbolondítva egy kis füstölt pikantériával.

 

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 549
elküldve: 9
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Varázslat fakanállal

Mióta szakács: 2012.11.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos sütőtökleves, krémleves sütőtökből, szalonnás tökleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

810
sütőtök 1 kg
füstölt szalonna 15 dkg
kolbász 15 dkg
trappista sajt 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 200 ml
tejföl 3 ek
rizsliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 l