Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstös töltött csirkecomb hagymalekvárral

Füstös töltött csirkecomb hagymalekvárral
Füstös töltött csirkecomb hagymalekvárral
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel attól kapta a "füstös" nevet, hogy tölteléknek füstölt mangalica szalonnát és füstölt sajtot használunk. Nem kell megijednünk, ha sütés közben kifolyik a felesleges zsiradék, és esetleg kissé odaragad a sütőpapírhoz a hús, ebben az esetben óvatosan hámozzuk le róla a felesleges papírt. Ha ügyesek vagyunk, miután eltávolítjuk a fogvájókat nem fog szétnyílni a hús, szépen körbeöleli a tölteléket. Az étel karakteres és magyaros, a füstölt ízt jól átveszi a csirkecomb, és kellemesen harmonizál a hagymalekvárral. Paprikakrém helyett használhatunk ajvárt is, így különösen kellemes ízhatást érhetünk el. Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát, a füstölt sajtot és a kaliforniai paprikát vékony, kb. 1 cm vastag csíkokra szeljük.
  3. A csirkecombfilék belső oldalát paprikakrémmel megkenjük, belehelyezünk 1 csík sajtot, 1 csík szalonnát és 1 csík paprikát, majd szorosan összehajtjuk, 3-4 fogpiszkálóval összetűzzük, a hús külső részét is megkenjük paprikakrémmel, majd az összetűzött hússzeleteket tepsiben sütőpapírra fektetjük.
  4. A húst készre sütjük.
  5. Ameddig a hús sül, teflon serpenyőbe 4 nagy ek mézet teszünk, ehhez hozzáadunk 4 ek balzsamecetet.
  6. Amikor a méz és a balzsamecet gyöngyözni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk kakukkfűvel, és közepes lángon főzzük kb. 25-30 percig, ameddig a hagymalekvárunk be nem sűrűsödik és egyöntetű, szép lila színt nem kap.
  7. Miután a hús megsült, kivesszük belőle a fogvájót, hozzáadjuk a hagymalekvárt és burgonyapürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 237
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PIT

Mióta szakács: 2011.11.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött csirkecomb, töltött csirkecombfilé hagymalekvárral, füstölt sajttal töltött csirkecomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gitta Györgyi
Gitta Györgyi Mon, 2012-11-19 17:52

A töltött csirkecomb remek lett, a hagymalekvárral volt egy kis gondom. Keveselltem a folyadékot, nem olyan lett az állaga, amilyet vártam. Ezért mások hagymalekvár-receptjeiből merítve a már félkész "lekvárhoz" öntöttem 1.5 dl vörösbort, ezzel forraltam, majd egy teáskanál keményítőt kevés vízben feloldottam és ezzel sűrítettem. Így lett olyan a végeredmény, amivel már elégedett voltam. Lehet, hogy a lilahagyma minősgén múlt a dolog? Nem tudom.

994
csirke felsőcomb 6 db
füstölt sajt 10 dkg
mangalica szalonna 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
lila hagyma 7 közepes db
paprikakrém 1 teáskanál
kakukkfű 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
méz 4 ek
balzsamecet 4 ek