Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-almás sütemény

Fűszeres-almás sütemény
Fűszeres-almás sütemény
70 perc / előkészület: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az almafáink idén ősszel is rengeteg zamatos termést hoztak, így nem is lehetett más az alapja ennek a fűszeres süteményemnek, mint az alma. Azért, hogy a süteményem még inkább idézze az őszi hangulatot, a tetejét durvára vágott dióval is meghintettem. Mivel édesszájúak vagyunk, így készítettem hozzá egy egyszerű karamellöntetet is. 

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

Öntethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. Az almákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. Ezt követően pedig, ízlés szerint, felaprítjuk.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük az almaszeleteket, a barna cukrot, az írót, az olajat, a tojásokat, végezetül pedig az összes többi hozzávalót is. Amikor már minden hozzávaló a tálba került, jó alaposan kikeverjük a tésztát.
  3. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. A tészta tetejét meghintjük a durvára vágott dióval.
  4. A süteményt a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-55 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  5. Hideg helyen hagyjuk pihenni, majd 15 perc elteltével kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

Öntethez:

  1. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Folyamatos keverés mellet forrásig melegítjük, majd alacsonyra csökkentjük a hőfokot. Újra felforraljuk és két percig folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk addig, amíg langyos nem lesz.
  2. A porcukrot fokozatosan a mázhoz keverjük. Egy serpenyőbe hideg vizet engedünk, ebbe helyezzük bele a mázzal teli edényünket. Addig keverjük a kanállal, amíg sima és vékony nem lesz. (Ha a máz merevvé válik, akkor visszatesszük a gázra és folyamatos keverés mellett hozzáadunk egy kis tejet.)
  3. Ezzel az öntettel díszítjük a süteményünket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-fahéjas almakenyér, cukormázas almás süti, magos almás, almás sütemény házi cukormázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1008
alma 400 g
barna cukor 260 g
író 300 ml
napraforgó olaj 200 ml
tojás 4 db
dió 70 g
szódabikarbóna 2 teáskanál
fahéj 2 teáskanál
1 csipet
szerecsendió 1 teáskanál
finomliszt 450 g
vaj 2 ek
barna cukor 50 g
tej 1 ek
porcukor 55 g