Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres brassói aprópecsenye

Fűszeres brassói aprópecsenye
Fűszeres brassói aprópecsenye
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk télen, nyáron... Nyáridőben újburgonyából készítem, amitől + a fűszerektől isteni finom.

Remek egytálétel, és olyan mint a töltött káposzta, minél többször melegítjük, annál ízletesebb. :) Szóval, érdemes nagy adagot készíteni belőle.

hozzávalók / 6 adag

Hús

Krumpli

Sütőzsiradék

Krumpli

ajánlat

Savanyú káposztával vagy egy magyaros paradicsom-paprikasalátával, esetleg tejfölös uborkasalátával tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban kicsit lepirítjuk. Közben a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, petrezselymet is előkészítjük (megmossuk, és egyenként apróra vágjuk).
  2. A szalonnás zsírra rádobjuk először a vöröshagyma-kockákat, picit megdinszteljük, majd a fokhagymát is. Ha üvegesre párolódtak, akkor hozzáadjuk a paprika-, paradicsomkockákat, és lassú tűzön megfonnyasztjuk. Közben előkészítjük a húst (megmossuk, és kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk), utána hozzáadjuk az előbbihez. Sózzuk, fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott petrezselyem nagy részét (díszítéshez néhány levelet félrerakunk), és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk a húst. Míg puhára fő (kb. 1 óra) többször keverünk rajta, esetleg szükség szerint kevés vizet öntünk rá.
  3. Közben elkészítjük a burgonyát (megmossuk, igény szerint hámozzuk, és ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a húst). Serpenyőben olajat hevítünk, és a forró olajban (legmagasabb fokon) pár perc alatt aranybarnára pirítjuk minden oldalát. Utána szűrőkanállal egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
  4. Ha teljesen puhára párolódott a hús, akkor lehúzzuk a lábast a tűzről, és a burgonyakockákat óvatosan beleforgatjuk (ügyeljünk, hogy ne törjük össze a krumplit). Utána visszatesszük még a tűzre, és pár percig együtt pirítjuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 2 701
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

756
sertéshús 1.2 kg
füstölt szalonna 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 8 gerezd
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
majoranna 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
burgonya 1.2 kg