Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres céklakrém dióval, kecskesajttal

Fűszeres céklakrém dióval, kecskesajttal
Fűszeres céklakrém dióval, kecskesajttal
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék sült céklából készült, de annyira finom, hogy érdemes csak emiatt is céklát sütni. Előre kevert za'atar fűszerkeveréket szoktam használni, de ha az nincs, akkor is könnyen elkészíthetjük. Szumák helyett tehetünk bele egy kevés citromhéjat.  

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát megmossuk, megszurkáljuk villával, és egyenként alufóliába csomagolva kb. 1 óra alatt megsütjük a sütőben. Ha puhára sült, hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a héját.
  2. A céklát robotgépbe tesszük a fokhagymával, chilivel, és kissé darabosra aprítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, olajat, balzsamecetet, mézet, és párat még keverünk rajta.
  3. Elkeverjük benne a joghurtot, a felaprított újhagymát. Tálaláskor megszórjuk pirított dióval, és a kecskesajtot morzsolunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 394
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
konyha: zsidó
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

céklás kence

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

510
cékla 4 kis db
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
borsikafű 1 teáskanál
szumák 1 kk
olívaolaj 3 ek
görög joghurt 1 dl
0 ízlés szerint
chili 1 db
újhagyma 1 közepes db
balzsamecet 1 teáskanál
méz 1 teáskanál
dió 5 dkg
kecskesajt 5 dkg