Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres céklás kréker

Fűszeres céklás kréker
Fűszeres céklás kréker
37 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül intenzív ízű, egészséges rágcsálnivaló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott céklát és a fokhagymát aprítógépben felaprítjuk. Serpenyőben olívaolajon 5-8 percig főzzük.
  2. A darált diót, a rozslisztet, a fűszereket és a céklát egy tálban összekeverjük, majd a vizet fokozatosan hozzáadva összegyúrjuk.
  3. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd derelyevágóval 3*3 cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. Sütőpapírral borított tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 447
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Balogh Nóra

Mióta szakács: 2012.09.05.
4 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kréker

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

679
olívaolaj 2 ek
cékla 150 g
dió 200 g
rozsliszt 350 g
fokhagyma 1 gerezd
2 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál
zsálya 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
víz 1 dl