Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres ciabatta

Fűszeres ciabatta
Fűszeres ciabatta
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éppen fehér kenyeret gondoltam sütni a sok rozs után.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe mérjük a hozzávalókat, és dagasztásra kapcsolunk.
  3. A megkelt, lágy tésztát egy sütőpapírral bélelt, és azon alaposan kilisztezett tepsibe borítjuk. Tetejét is meghinthetjük kevés liszttel. Újra kelesztjük kb. 20 percig.
  4. A 250 fokra előmelegített sütőbe toljuk a kenyeret 10 percre, majd a hőmérsékletet 200 fokra csökkentve, további 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 488
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fűszeres kenyér, fűszeres tönkölybúzakenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Mon, 2014-06-09 22:23

Kedves Évi!
Hű, ez nagyon szép laza belű, szépen sült, bizonyára nagyon finom is, mentve.

Hazaérkeztünk, azóta kertezünk látástól mikulásig. A csarnok evidenciában tartva. Ha előre tudod mikor mész úgy, hogy neked megfelelő az alkalom, kérlek tudasd, amennyiben nekem is jó az időpont találkozhatnánk.
puszi: Margó

157
tönkölybúza liszt 50 dkg
víz 3.5 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
1.5 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
bors 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek