Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres csípős dinsztelt karaj

Fűszeres csípős dinsztelt karaj
Fűszeres csípős dinsztelt karaj
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vannak dolgok, melyek hagyományosan a legjobbak. Ehhez a fogáshoz viszont nagyon talál a modernizálás. Mautner Zsófia bebizonyította ezáltal a recept által, hogy egy kis csavarral a legegyszerűbb ételeket is fel lehet dobni. Ha valaki még nem próbálta volna a karaj-római kömény-paradicsom párosítást, kötelező megtennie!
A recept a Nők Lapja Konyha 2014. májusi számából származik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsíron puhára dinszteljük az aprított hagymát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kétféle fűszerpaprikát és a római köményt. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd néhány másodpercig keverjük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a sózott, borsozott hússzeleteket, és elkeverjük, hogy a fűszeres hagyma mindenhol egyenletesen befedje. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a vizet, valamint a harissát vagy csípős paprikakrémet.
  3. Lefedve kb. 50 percig főzzük, amíg a hús teljesen omlósra puhul, a végén pedig fedő nélkül, erős lángon főzzük, hogy elfőjön róla a folyadék, és sűrű, pörköltes szaft vonja be a hússzeleteket.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 739
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres karaj, paradicsomos párolt karaj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

437
libazsír 2 ek
vöröshagyma 3 közepes fej
füstölt pirospaprika 1 ek
fűszerpaprika 2 ek
római kömény 1 ek
sertés rövidkaraj 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 1 dl
víz 2 dl
harissa paszta 0.5 teáskanál