Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres csirke-fajitas

Fűszeres csirke-fajitas
Fűszeres csirke-fajitas
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Ha szeretnétek valami finom, gyors és igazán laktató ételt készíteni ez a tökéletes választás. Szerintem az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető mexikói fogások egyike. Ami még fontos: mindegyik hozzávaló megtalálható minden magyar  szupermarketben szezontól függetlenül.

hozzávalók / 4 adag

Fajitas

Sült paprikák

Salsa

Szólj hozzá!

elkészítés

Fajitas

  1. A felcsíkozott csirkemellre ráöntjük az olajat és a fűszereket, jól összekeverjük. Hűtőben hagyjuk kicsit pácolódni, 15-20 percet.
  2. Majd forró serpenyőben alaposan lepirítjuk. 10-15 perc alatt készre sütjük. Tálalásig félretesszük.

Sült paprikák

  1. A paprikákat felcsíkozzuk, felszeleteljük a lila hagymát.
  2. A visszamaradott olajon lepirítjuk őket, majd kicsit pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

Salsa

  1. A paradicsomokat és a hagymát felvágjuk, és a többi hozzávalóval kicsit darabosra turmixoljuk. Sóval, borssal, limelével ízesítjük.

Tálalás

  1. Házi kukorica-tortillákba töltve fogyasztjuk az elkészült csirke fajitast, a sült paprikával, salsa szósszal. Kerülhet bele még avokádókrém, saláta, ízlés szerint tejföl vagy csípős szósz.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 2 920
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
78 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés fajitas

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

708
csirkemell filé 800 g
napraforgó olaj 2 dl
fűszerpaprika 3 ek
fokhagymapor 2 ek
római kömény 1 ek
ánizs 1 teáskanál
cayenne bors 1 teáskanál
gyömbérpor 2 teáskanál
koriander 1 csokor
2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
limelé 1 lime-ból nyert
lila hagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 3 nagy db
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
koriander 0 ízlés szerint
limelé 0.5 lime-ból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chilipehely 1 kávéskanál