Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres csirkemáj

Fűszeres csirkemáj
Fűszeres csirkemáj
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen nem győzök betelni a nemrég szerzett tapas-os könyvemmel. Még egy villámgyors recept innen.

hozzávalók / 2 adag

A máj fűszerezéséhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, leszárítjuk és félbe-, vagy negyedekbe vágjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk és belekeverjük a fűszereket.
  3. A fűszeres lisztbe hempergetjük a májakat (a felesleges lisztet jól lerázzuk róluk).
  4. Öntöttvas serpenyőben felhevítjük az olívalajat és több adagban kisütjük a májat: nagy lángon, kevergetve, 4-5 percig pirítjuk. (Akkor jó, amikor kívül jól megpirult, de belül még puha.)
  5. Egy-egy kisebb mentalevél kíséretében fogpiszkálóra tűzzük a májakat, tálra rendezzük, meghintjük finom sópelyhekkel és így tálaljuk.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 50 004
elküldve: 11
receptkönyvben: 1 030
elkészítve: 42/54
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns csirkemáj

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cantatrice
Cantatrice Thu, 2018-03-22 21:50

Isteni, alap kaja lett nálunk. Fedő alatt sütöm és úgy is tökéletes. Alaposan beleforgatom a lisztbe, hogy jó ropi legyen a külseje.

DorciTigris
DorciTigris Sat, 2016-01-02 16:58

Finom lett nagyon. Igen, fröcskölt kicsit de annyi baj legyen. Köszönöm a receptet!

Zsuska36
Zsuska36 Mon, 2014-03-10 19:15

Nagyon nagyon finom lett, én is elkészítettem, köszönöm szépen a receptet:-)

Niko.oka
Never.a.failure / Niko.oka Wed, 2014-01-15 12:51

Isteni finom!! Kicsit más fűszerezést használtam (a római kömény elfogyott, koriandermagot pedig nem szeretem), és vajban sütöttem ki, csodálatosan puha és finom! :) Nagyon jó recept!

Niko.oka
Never.a.failure / Niko.oka Sat, 2014-02-01 21:17

A paprika és a bors mellé fokhagyma granulátumot, oregánót és majorannát, tálaláskor pedig fűszersóval szórtam meg, amiben van bazsalikom, rozmaring, babérlevél, kakukkfű és petrezselyem (Bad Ischler) :) Természetesen enélkül is nagyon finom lett, csak én jobban szeretem a zöldfűszeres ételeket!

bamoni
bamoni Tue, 2014-01-14 17:27

Elkészítettem...Isteni finom! :)
Csak az a baj, hogy nekem nagyon fröcskölt a máj... :(

3masmama
3masmama Fri, 2012-11-16 19:52

Már többször megcsináltam. Fantasztikus ez a recept. Nagyon köszönöm.

dozsarita
dozsarita Tue, 2012-06-26 20:38

Ez isteni!
Köszi, a fiúknak is ízlett, ami nagy szó, hiszen ez "csak máj"...

534
csirkemáj 35 dkg
finomliszt 10 dkg
római kömény 0.5 teáskanál
koriandermag 0.5 teáskanál
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
szerecsendió 1.25 tk
1 kk
fekete bors 1 kk
olívaolaj 4 ek
menta 8 db
0 ízlés szerint