Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres csirkemell nyársak

Fűszeres csirkemell nyársak
Fűszeres csirkemell nyársak
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy szakácskönyvből néztem ki. Azóta csak ezt ennénk! Ezt egyszer mindenkinek ki kell prónálni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, kis szeletekre vágjuk, majd bambusz fapálcákra húzzuk.
  2. A pirosaranyból és a fűszerekből "pácot" készítünk, amivel bekenjük a csirkenyársat, majd 15 percig pácolódni hagyjuk.
  3. A húsokat olajban kisütjük. Rizsköretet adhatunk hozzá.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 530
elküldve: 2
receptkönyvben: 295
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
115 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkenyárs, pácolt csirkemell nyárson, fokhagymás-kakukkfüves csirkenyárs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Thu, 2012-09-27 21:08

Drágalátos Makera1! A köret lényegtelen, hisz az nincs benne a receptben, és a 'címében' sem. Mindenki olyan köretet választ magának, ami az étrendjéhez, és a szezonhoz a leginkább passzol.
Szegénykém, ha salátával készített volna róla képet, akkor nem lett volna ilyen guszta a látvány, és amúgy is a frissen, még gőzölgő rizst jobban lehet díszíteni, és 'idomítani' mint a salátát... No és jobban ki is emeli a mellette elnyúló csirke nyársakat. Ami ezt a csodás receptet illeti, épp most kóstolok bele... Egyszerűen mennyei!!!! Több félét készítettem a hozzászólásod alapján.Igaz itthon csak enyhén csípős Piros Arany volt, de ez csak hozzá adott ezen a kissé hideg estén. Egy dolog biztos: 100%, hogy a grill repertoárunkba is felvesszük. A srácok biztosan imádni fogják!
1000,és 1 köszönet ezért az ötletért!!! Üdvözlettel Csokoládéimádó

safinyuszi
safinyuszi Wed, 2012-02-01 13:27

Segítséget szeretnék kérni...a kakukkfű helyett használhatok más fűszert a páchoz?Mit ajánlasz?

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Wed, 2012-02-01 16:41

Szia! Hogy milyen fűszerrel készíted, attól függ milyen jellegűre szeretnéd az ételt. Ha mediterrán stílusúra szeretnéd akkor bazsalikomot, oregánót és majorannát ajánlok. Ha az indiai konyhát kedveled nyugodtan megszórhatod egy kis garam masalával. Ázsiai stílusban gondolkodva nálam a chili és a kurkuma a nyerő, na meg persze a koriander. Rozmaringgal és zsályával is fűszerezheted. Sok szerencsét, és finom ízeket az elkészítéséhez! Üdv.: Művészúr

makera1
makera1 Mon, 2012-01-09 19:59

de ugye van olyan diéta, ahol a rizst szénhidrátnak, máshol keményítőnek sorolják...és ezt a kezdő diétázó nem biztos, hogy eltudja dönteni...:)

makera1
makera1 Sun, 2012-01-08 21:39

Ha a 90 naposban esszük, nem szabad a rizst enni hozzá...:)

333
csirkemell filé 50 dkg
paprikakrém 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl