Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-gombás harcsalé

Fűszeres-gombás harcsalé
Fűszeres-gombás harcsalé
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a halleves elég hamar elkészül, és a rengeteg friss hozzávalónak köszönhetően egészen fantasztikus ízélményt nyújt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, majd rádobjuk a felkarikázott póréhagymát, amit megsózunk és borsozunk. Majd hozzáadjuk még az apróra vágott halványító zellert is.
  2. Közben rámorzsolunk egy kevés friss kakukkfüvet, majd felöntjük az egészet egy kevés pezsgővel.
  3. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a csíkokra vágott sárgarépát, és jól összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedjük, és puhára főzzük a zöldségeket.
  4. A puhára főtt zöldségekhez adjuk a kockákra vágott gombát, és felöntjük a tejszínnel.
  5. Ezután jöhet a kockákra vágott harcsafilé is, amit jól keverjünk el a levesben. Nagyjából 15-20 perc alatt megfő a hal, de közben vágjunk fel friss petrezselymet és újhagymát.
  6. A kész levest tálalásnál szórjuk meg a friss zöldekkel, és ha szeretnénk, egy kevés citromlevet is facsarhatunk rá, de ez elhagyható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 744
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Törley

Mióta szakács: 2017.06.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

harcsaleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

272
afrikai harcsa 20 dkg
pezsgő 2 dl
póréhagyma 1 db
halványító zeller 2 közepes szár
kakukkfű 2 szál
burgonya 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
gomba 4 közepes db
főzőtejszín 2 dl
vaj 20 g
petrezselyem 1 csokor
újhagyma 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 7 dl