Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-hagymás-sörös csirkecomb

Fűszeres-hagymás-sörös csirkecomb
Fűszeres-hagymás-sörös csirkecomb
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez csak úgy kipattant a fejemből.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A megsült hagymákkal tálaljuk. Köretként jól illik hozzá a rizs, krumpli vagy akár zöldség is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megmossuk, leszárítjuk, majd először sóval és a cayenne borssal bedörzsöljük, ezután fűszerezzük be az frissen őrölt borssal, köménnyel, húsfűszerrel, majd a mustárral.
  2. A szalonnaszeleteket egy tűzálló edénybe tesszük, majd ráfektetjük a combokat, majd mellédobáljuk a hámozott, 4 felé vágott hagymát, a kettévágott fokhagymát és a babérleveleket.
  3. Alufóliával szorosan letakarjuk, betesszük a sütőbe. 200 fokos sütőben 45 percig pároljuk.
  4. Ezután kivesszük, a sörrel meglocsoljuk, majd letakarva további 10 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, 220 fokra emeljük a hőmérsékletet, és így sütjük tovább 30-35 percig, még szép piros nem lesz a csirkecomb. Közben többször locsolgassuk a pecsenyelével.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 658
elküldve: 12
receptkönyvben: 408
elkészítve: 21/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sörös csirkecomb,hagymás csirkecomb, fűszeres csirkecombok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

650
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 8 gerezd
füstölt szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cayenne bors 4 tk
mustár 2 ek
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
babérlevél 4 db
sör 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 teáskanál