Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres halfilé gombával

Fűszeres halfilé gombával
Fűszeres halfilé gombával
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb története nincs, a legújabb improvizációm az itthon talált alapanyagokból.:-)

Köretnek barna rizst főztem mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfilét teljesen kiolvasztjuk, közben vékony (kb. fél centis) szeletekre vágjuk az almát és a citromot.
  2. Az olajat, a szójaszószt és a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben összekeverjük egy kis tálkában, és állni hagyjuk addig, amíg a többi előkészülettel nem végzünk. Mivel a gyömbér, a szerecsendió és a borsok is csípőssé teszik az ételt, ezért ezeket csak módjával használjuk, ha nem szeretnénk sárkányként viselkedni.;-)
  3. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk, erre kerülnek az alma és a citromszeletek egyenletesen elosztva, majd a halszeletek, melyeknek mindkét oldalát megkenjük a fűszeres olajjal.
  4. Ha maradt még a citromból, akkor azok a szeletek a halak tetejére is kerülhetnek, végül legfölülre jön a gomba.
  5. Nem előmelegített sütőbe téve 20-25 perc sütés elég neki, közepes lángon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 529
elküldve: 7
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dark

Mióta szakács: 2012.11.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almával sült hal, citromos tengeri hal, fűszeres gyümölcsökkel rakott hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

252
hal 1 kg
gomba 350 g
alma 1 db
citrom 1 db
olívaolaj 3 ek
szójaszósz 4 ek
fehér bors 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint