Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres házi kenyér

Fűszeres házi kenyér
Fűszeres házi kenyér
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolti kenyértől mindig fájt a hasam, ezért kezdődött el az itthoni kenyérsütés. Anyukám tökéletesítgette a receptet, aztán most, (hogy elment Olaszországba) először én kaptam rá a kenyérsütésre, aztán az apukám. Nagyon élvezzük, mert állatira lehet vele kísérletezni, azt tesz bele az ember, amit akar, és még nekünk sem sikerült elrontani :-) Nagyon finom és szép. És nem utolsó sorban azóta nem fájt a hasam.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Élvezet csinálni! Ezenkívül finom és egyszerű... mikor hazaérek az iskolából egyszerűen megsütöm az előző napi tésztát, és közben bekeverem a következő napi adagot. Így minden napra két vekni finom, diós (vagy amilyet akarunk) kenyér jut :-)!
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet megmelegítjük, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzákeverünk a lisztből annyit, hogy a tészta folyós maradjon még.
  3. Belekeverjük az olajat, beleszórjuk a fűszereket.
  4. A tálat letakarjuk, 24 órán át kelesztjük, és amikor arra járunk, mindig megkavarjuk, hogy a tészta újra lelappadjon.
  5. Másnap a maradék lisztet és a magokat hozzátesszük, és átgyúrjuk az egészet.
  6. A tésztát elfelezzük, és két formába tesszük, aztán most utoljára megvárjuk, míg szépen megkel.
  7. Közepes lángon addig sütjük, míg szép barna nem lesz (kb. 50 perc).
  8. Mikor már szép barna, kikapjuk a sütőből, és gyorsan átkenjük egy vizes ecsettel, aztán még pár percre vissza a sütőbe. Ettől a teteje szép fényes lesz!
  9. Miután kivettük a sütőből, rögtön kiborítjuk a formából, és egy rácsra rakjuk. Így szépen elpárolog róla a víz, és nem pálik be a héja.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 284
elküldve: 2
receptkönyvben: 126
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bruno

Mióta szakács: 2010.04.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

fűszeres-magos kenyér, fűszeres-diós kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

924
finomliszt 100 dkg
víz 5 dl
élesztő 2 dkg
dió 1 marék
2 tk
cukor 2 teáskanál
gyömbér 0.5 teáskanál
koriander 0.5 teáskanál
édeskömény 0.5 g
köménymag 0.5 teáskanál
olívaolaj 1 dl