Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres házi krémsajt

Fűszeres házi krémsajt
Fűszeres házi krémsajt
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon megtetszett ez a házi sajtkrém. Amikor először csináltam, csak teljesen natúr fogyasztottuk. Aztán készítettem fűszeresen. Nagyon szeretem a zöldborsot. Nemrég aszaltam paradicsomot, amivel igaz, hogy kellene vagy három hónapot várni, de volt pár olyan darab, ami puhább maradt. Azokat is szépen beleraktam. Én többször elvágtam, mint a tortát, és közte is megkentem. Az volt a legnehezebb, mert éppen hogy szét nem esett az egész.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölről leöntjük a savót.
  2. A szitába borítjuk a tejfölt úgy, hogy az teljesen egybe maradjon.
  3. A szita alá teszünk egy tálat, amire pont ráillik a szűrő, de a szűrő alja nem ér bele a tálba.
  4. 2-3 napig hűtőszekrényben állni hagyjuk. Letakarhatjuk egy folpack-kal.
  5. A hűtőből kivesszük, és leöntjük róla a savót.
  6. A fűszereket mozsárban összetörjük, a fokhagymát zúzzuk, és elkeverjük a tökmagolajjal.
  7. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk.
  8. Kívülről, esetleg belülről megkenjük a fűszeres péppel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 055
elküldve: 3
receptkönyvben: 294
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fokhagymás-zöldborsos krémsajt, fűszeres krémes sajt házilag

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibka74
bibka74 Sun, 2011-07-31 15:35

Kedves ladybird!
Köszönöm válaszod,tuti kipróbálom.
Volt osztálytársaim,barátaim laknak Bonyhádon.Név szerint:Turbán Ildi,Horváth Mariann,Sándor Gizi,Szőts Tihi,Oszvald Jani.
Üdvözlettel:bibka74

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-07-30 22:32

Kedves Eszter!
Remélem Neked is tetszeni fog! Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-07-30 22:31

Kedves zsuzsi965!
Litereset én még nem láttam,de ez majdnem literes ez a Kunsági tejföl. Meddig áll el? Azt nem tudom,folyamatosan csinálom. Egy hétig biztos. Természetesen hűtőben kell tárolni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-07-30 22:26

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök,hogy tetszett a recept! Te milyen tejfölből készítenéd? Neked is további szép hétvégét! Nálunk esik az eső,felétek is? Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-07-30 22:23

Kedves bibka74!
Kunsági tejföl 850 gr. Teszkóban szoktam venni,épp most emelték az árát. Kik a rokonaid? Éva

zsuzsi965
zsuzsi965 Sat, 2011-07-30 18:39

Juuujjj ez nagyon jól néz ki! Nagy vödör alatt a litereset érted? Meddig áll el?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-30 18:30

Nagyon ötletes a recept, és a sajt guszta, szép, és egyáltalán,....:-))) elmentettem, van aszalt paradicsomom, úgyhogy jöhet:-))))
Nagyon, de nagyon jó ötlet, köszönöm:-))
A bolti vödrös tejföl, van abból is jobb és finomabb ízű, kipróbálom:-))
Szép napos hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

bibka74
bibka74 Sat, 2011-07-30 18:10

Kedves ladybird!
Bolti vödrös tejfölre gondoltál?
Olvastam,hogy Bonyhádon élsz, laknak ott ismerőseim.
Üdv.:bibka74

459
tejföl 850 g
zöldbors 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
szárított paradicsom 4 db
tökmagolaj 1 ek
0 ízlés szerint