Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-húsos samosa sörrel

Fűszeres-húsos samosa sörrel
Fűszeres-húsos samosa sörrel
ráérős recept | szponzorált tartalom
85 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár nem a leggyorsabban elkészíthető indiai fogás a samosa, mindenképpen érdemes megpróbálkozni vele, mert isteni finom! Mi most egy nagyon fűszeres, húsos-sörös verziót mutatunk nektek, ami nem csak szuperjó, de nagyon laktató is. Próbáljátok ki a mi verziónkat, vagy kísérletezzétek ki a saját íz-összeállításotokat! 

hozzávalók / 6 adag

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

fűszerkeverék és a töltelék

  1. A fűszereket egy mozsárban összetörtjük, majd hozzákeverjük a olajat. A mennyiségek csak iránymutató jellegűek, nyugodtan kísérletezzük ki a nekünk legjobban ízlő ízkombinációt.
  2. A finomra aprított újhagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük az olajos fűszerkeveréket, és pár percet együtt pirítjuk, hogy intenzívek legyenek az ízek.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáöntjük a worcestershire-szószt, a tamarind pasztát, valamint a sört - nagyjából 3 decit, de ha valaki sörösebben szereti, mehet bele egy üveg is. Keverjük össze alaposan, majd időnként megkeverve főzzük egy bő negyed órát, hogy elfőjön a leve.
  4. A kész húsos raguhoz hozzáadjuk a főtt burgonyát, egy krumplitörővel összetörjük, és elkeverjük. Pár perc alatt összemelegítjük, majd félretesszük hűlni.

tészta gyúrása és összeállítás

  1. A csicseriborsólisztet a sóval és az olajjal morzsásra keverjük. Hozzáöntjük a vizet, és közepesen kemény, de sima és jól formázható tésztát gyúrunk belőle. Negyed órára - 30 percre félretesszük pihenni.
  2. A tésztából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, melyeket belisztezett felületen 1-1,5 mm vékonyra nyújtunk. Ha jó a tésztánk állaga, akkor ez simán kell, hogy menjen.
  3. A tésztaköröket félbevágjuk, egy-egy így kapott félkörből lesz egy-egy samosa. A félkör alakú tésztát a kezünkbe vesszük, és az egyenes oldalát picikét bekenjük vízzel. Ezután a félkört 60°-os szögben behajtjuk egyszer, majd még egyszer. Ha jól csináltuk, olyan kis tölcsért kell, amelynek az egyik fele dupla tésztás, a másik szimpla.
  4. A tésztatölcsérbe kanalazunk egy-két kanálka tölteléket úgy, hogy nagyjából 3/4-éig teljen meg. Bevizezzük a peremét, majd az ujjainkkal összecsippentjük úgy, hogy teljesen lezárjuk, nehogy kijöjjön belőle a töltelék.
  5. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, és aranysárgára sütjük benne a samosa batyuinkat. Melegen, friss korianderrel megszórva tálaljuk, mártogatósként mentolos joghurtot vagy édes chiliszószt kínáljunk mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 157
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Soproni Óvatos Duhaj

Mióta szakács: 2018.10.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
kategória: sós süti
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött batyu sósan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

666
csicseriborsóliszt 30 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
rózsabors 1 teáskanál
2 kávéskanál
koriandermag 1 teáskanál
édesköménymag 1 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
jalapeño 0.25 ek
chilipehely 1 teáskanál
görögszéna 1 kávéskanál
kurkuma 1 kávéskanál
garam masala 2 teáskanál
koriander 0.5 teáskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
repceolaj 1 ek
repceolaj 2 ek
újhagyma 6 db
darált sertéshús 40 dkg
worcestershire-szósz 1 ek
tamarind paszta 1 teáskanál
sör 3 dl
burgonya 2 db
koriander 0 ízlés szerint