Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres kiflik

Fűszeres kiflik
Fűszeres kiflik
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kiflit nagyon szereti a családom, és a pékségekben kapható hasonló sütik a nyomába sem érnek......szerintük :-)


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A fűszerek

A tetejére

ajánlat

Nagyon elegáns szendvics-alap.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a cukorral és a sóval.
  3. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást és a felfuttatott élesztőt, valamint az olajat.
  4. A tejjel bedagasztjuk, közepesen lágy tésztát kapunk, amely az edény falától elválik.
  5. Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát kettévágjuk, kerek lapot nyújtunk, és átlósan 8 részre vágjuk.
  7. A felvágott lapot az olvasztott vaj felével megkenjük, majd kifliformára tekerjük.
  8. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is, így 16 kiflit kapunk.
  9. A tetejét megkenjük tojással, majd meghintjük szezámmaggal.
  10. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 230
elküldve: 2
receptkönyvben: 416
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymás-oregánós vajas kifli, fűszeres tésztájú házi kifli

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marinegin
Galló Lívi / marinegin Wed, 2011-08-17 13:58

Szia! Milyen vastagságúra kell kinyújtani a tésztát? Ha beletettük a tepsibe, utána még keleszteni kell egy kicsit, vagy rögtön mehet a sütőbe? Köszi! :)

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2011-08-17 18:58

Helo marinegin!
Ne nyújtsd vékonyra. Olyan 0,25 cm-re. Igen...igen, célszerű kicsit pihentetni. Amikor bekerültek a tepsibe, akkor kapcsold be a sütőt, A hőfok eléréséig még szépen megkel :-) Különösen ebben a kánikulában.
Remélem ízleni fog Neked is!
üdv Jolán

marinegin
Galló Lívi / marinegin Wed, 2011-08-17 21:29

Köszi! Jó lett, csak egy kicsit kicsi volt a hely nekik a gáztepsiben. Legközelebb két részletben sütöm ki. Nagyon összenőttek, de ízlett mindenkinek! :) Köszi!

lulesz
lulesz Tue, 2011-05-10 11:16

Kedves Jolán. Ez a kifli nekünk is ízlett!! Köszi a receptet!

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2010-12-04 17:19

Kedves manomama!

A kefir 175 g. amit természetesen lehet helyettesíteni joghurttal, vagy tejföllel is. Ezzel könnyebb, lazább lesz a tészta.
Az instant élesztő ebben az esetben 10 g. de mindenképpen ajánlom, hogy kevés langyos cukros tejben keverd el és nézd meg mükszik-e, mert én már jártam úgy, hogy nem csinált semmit a tésztával :-(
Remélem tudtam segíteni és ízleni fog :-))
üdv Jolán

manomama
manomama Sat, 2010-12-04 13:20

Kedves Jolan,

Remekul nez ki ez a kifli es biztosan nagyon finom is. Szeretnem megsutni, de mivel nem Magyarorszagon elunk, igy sajnos fogalmam sincs rola milyen mennyiseget takar az egy pohar kefir. Kerlek add meg urmertekben! Gondolom, a kefir (az itt nincs) helyettesitheto joghurttal, ugye?
Meg egy kerdes: Mennyi instant elesztovel helyettesitened a hagyomanyosat?

Elore is koszonom a segitsegedet!

manomama

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 21:02

nagyon finom lett. olivaolajjal es natur joghurttal csinaltam. NYAMI !

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2010-03-06 20:13

Nagyon kedves vagy Zsuzsa, köszönöm :-) Tényleg finomak, remélem ízleni fog!!
Jolán

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-01 13:56

 A receptben margarin van irva,az lenne a vaj?

1130
finomliszt 80 dkg
élesztő 5 dkg
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
margarin 4 dkg
kefir 150 ml
tej 2 dl
cukor 3 ek
1 ek
oregánó 1 ek
bors 0.5 kk
fokhagyma 3 gerezd
tojás 1 db
szezámmag 1 ek