Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres koszorú

Fűszeres koszorú
Fűszeres koszorú
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy lapból származik a recept (talán Praktika), harmadik éve sütöm húsvétkor a főtt sonka mellé. Máskor pedig tejföllel nagyon fincsi reggeli.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

  • 6 dkg vaj
  • 5 ek zöldfűszer (petrezselyem, kapor, metélőhagyma, bazsalikom, rozmaring, stb. ízlés szerint)

A lekenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőben megdagasztjuk, és megkelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán vékony téglalappá nyújtjuk a tésztát, elosztjuk rajta a darabkákra vágott vajat, megszórjuk a fűszerekkel, és feltekerjük.
  3. Koszorú alakúra hajtjuk, a tésztavégeket vízzel megkenjük, jól összeragasztjuk, és kivajazott sütőlapra fektetjük.
  4. A tésztakoszorú külső peremét körben egymástól két ujjnyi távolságra egy ujjnyi mélyen bevagdossuk, és 20 percig kelni hagyjuk.
  5. Tojásos tejföllel megkenjük a tetejét, előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 382
elküldve: 16
receptkönyvben: 345
elkészítve: 12/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyanya

Mióta szakács: 2012.05.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós kalács, zöldfűszeres kalács, húsvéti koszorú

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Polla
Polla / Polla Wed, 2012-05-30 19:38

Ma megsütöttem, a biztonság kedvéért egyelőre fél adagot. A töltelékbe újhagyma, néhány levélke zsálya és petrezselyemzöld került, valamint tettem hozzá reszelt sajtot is. A tojással megkenés után megszórtam köménymaggal. De el tudom képzelni mákkal és lenmaggal is. Ám ha nem teszünk rá semmit, akkor is rendkívül mutatós és nagyon finom. Ajánlom mindenkinek.
Üdvözlettel
Polla

bgsjl
Nyanya / bgsjl Wed, 2012-05-30 13:17

Sziasztok!
Sok sikert a sütéshez, és jó étvágyat az eredményhez :)
Üdv: Nyanya

angelaa
angelaa Wed, 2012-05-30 08:56

Szia Nyanya!

Ezt biztosan elkészítem,nagyon jól néz ki!
Üdv:angelaa

sakti66
sakti66 Tue, 2012-05-29 22:00

Azt nem írtad oda mennyi ideig kell sütni? Légyszíves áruld el. :)

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Wed, 2012-05-30 07:39

Bocsi, hogy én válaszolok. A sütési idő a kép alján található ... mindig ott találod! :) Remélem, segítettem! Ikó

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-05-29 20:32

Szia Nyanya! :)

Elmentettem, nagyon guszta! Szeretem a sós kalácsokat is :) Hamarosan én is elkészítem.
Köszi, hogy megosztottad a receptet!
Üdv: Rita

804
tej 2.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
élesztő 5 dkg
tojás 1 db
vaj 6 dkg
rétesliszt 25 dkg
finomliszt 25 dkg
1.5 kk
vaj 6 dkg
zöldfűszer 5 ek
tojás 1 db
tejföl 1 dl