Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-lenmagos chips lisztmentesen

Fűszeres-lenmagos chips lisztmentesen
Fűszeres-lenmagos chips lisztmentesen
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan receptet kerestem, amiben nincs liszt, így talátam a lenmagos chipsre. Arról nem is beszélve, hogy az aszalógépen végre nem csak karácsonykor kerül alkalmazásra! Nagyon finom különböző dip-ekkel pl: avokádó. Ha sokáig turmixoljuk a magokat, akkor a színe világosabb lesz. Fontos az alacsony hőmérsékleten való szárítás. Megpróbáltam a sütőben is de nekem úgy nem ízlett, azt hiszem elrontottam túl sokáig hagytam bent és így keserű lett.

Néhány fontos jó tanács:

Mindig keverjük a lenmagot egy másik magfajtával. Lehet napraforgó, tökmag, stb.

A lenmag önmagában nagyon keményre kiszárad, a kellemesen ropgós chips titka a magkeverékben van.

A chipset meg is lehet fordítani az aszalógépben, így jobban és hamarabb kiszárad.

Vigyázzunk a sózással, könnyen elsózható!

Legyünk kreatívak, ami a füszereket és a hozzávalókat illeti.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lisztérzékenyeknek ajánlom. De igazából mindenkinek :) Nagyon finom, és sokkal egészségesebb mint a bolti chips. Itt felszeretném hívni a lenmag és a napraforgómag egészségmegőrző szerepét.  Aszalógéppel rendelkezőknek. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lenmagot és a napraforgómagot egy éjszakára vízben beáztatjuk.
  2. Átmossuk a magokat, és a többi hozzávalókkal turmixgépben pépesítjük. Kevés vízet rakunk hozzá, ügyeljünk arra hogy ne veszítse el a pépes állagát.
  3. Sütőpapírt az aszalógép méretére és formájára vágjuk. A tálcákra helyezzük a sütőpapírt, és vékonyan rákenjük a pépet.
  4. Az aszalógépben kiszárítjuk (12-24 óra). A teljes kiszáradás után ízlés szerint darabokra törjük.
  5. Hűtőszekrényben, légmentes dobozban 3-4 napig is eláll.
  • sütési hőfok: 55°C
  • elkészítettem: 65 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 069
elküldve: 2
receptkönyvben: 160
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

magvas chips, napraforgómagos chips fűszerekkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timce
Timce / Timce Fri, 2012-04-13 06:35

Kedves RAW! Tetszik a recept és szeretném elkészíteni. Az lenne a kérdésem, hogy sima sütőben is elkészíthető, ha nincs aszalógépem? Ha igen, akkor hány fokon, meddig kell sütni? Köszönöm! Szép napot! Üdv, Timce

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2012-04-17 14:20

Kedves Timce!
Ismét kibróbátam a sütőben, nagyon sokáig tartott az elkészítése. Talán ha magasabb hőfokon bróbálod meg. Megmondom őszintén az íze más a sütőben elkészítetnek, de az nem jelenti azt, hogy rosszabb vagy jobb. Sok sikert, és kellemes szép napot.
Üdv.
RAW

Timce
Timce / Timce Tue, 2012-04-17 17:17

Kedves RAW!
Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat a chips sütőben való sütéséről. :) Én még sajnos nem jutottam el addig, hogy kipróbáljam, de ami késik, nem múlik. :) Neked is szép napot! :)
Üdv, Timce

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2012-04-13 11:55

Kedves Timce!
Nagyon örülök, hogy tetszik a receptem köszönöm az érdeklődésedet:) Igen sima sütőben is elkészíthető. A legalacsonyabb fokon kell sütni (nyitva is lehet hagyni a sütőt). Azt nem tudom pontosan megmondani, hogy meddig ugyanis a pép vastagságától és terjedelmétől és a nedvesség tartalmától függ. Sütés közben szépen megkeményedik feltudod kézzel emelni és úgy néz ki mint egy nagy papírlap. Ha már nem ragad és megtudtad fordítani a sütőlapon akkor már majdnem kész a chips. Mivel nincsen benne liszt nem kell teljesen átsütni inkább ki kell szárítani, és a langyos sütőben is lehet pihentetni. Mégegyeszer köszönöm és sok sikert kivánok az elkészítéséhez. Mosolygós napot!
Üdv,
RAW

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-04-12 12:58

A mind több feldolgozott élelmiszer sűrűjében a legmegbízhatóbbak egyike, a feldolgozatlan lenmag. Így a szervezet hozzájut a legtisztább forráshoz, hogy ellássa magát a legfinomabb esszenciális zsírral. A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék linolenic nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más táplálékunkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben. A legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.
Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm stb.
Az információ innen származik:http://www.nepgyogyaszat.hu/nepgyogyaszat-gyogyirei/lenmag-2.html

394
lenmag 15 dkg
napraforgómag 10 dkg
vöröshagyma 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 0.5 citromból nyert
koriander 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
szárított paradicsom 4 db
cayenne bors 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
1 csipet
olívaolaj 1 ek