Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres marhaszelet ribizlis palacsintával

Fűszeres marhaszelet ribizlis palacsintával
Fűszeres marhaszelet ribizlis palacsintával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss fűszernövények kellemes ízt adnak az ételnek.

hozzávalók / 5 adag

Szaftos hús

Palacsinta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymákat a zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt húst, és lesütjük.
  2. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és puhára pároljuk. Közben az elfőtt vizet pótoljuk. (A borókabogyókat beletehetjük teatojásba, a végén kivesszük a fűszernövények száraival együtt.) Használhatunk szárított fűszereket is, ha intenzívebb ízt szeretnénk.
  3. A lisztet kevés vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az ételünket. Felforraljuk. (Ízlés szerint egy csipet cukrot is tehetünk bele.)
  4. A liszt, tojás, tej, ásványvíz, só, olaj hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Kevés zsíron kisütjük.
  5. Megtöltjük ribizli vagy josta dzsemmel - az édes-savanykás íz nagyon jól illik a húshoz.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 794
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhahús édes palacsintával, fűszeres marhahús ribizlis palacsintával, fűszeres marhaszelet palacsintával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

881
marhahús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sertészsír 3 ek
borókabogyó 10 db
kakukkfű 5 szál
borsikafű 3 szál
rozmaring 1 szál
bazsalikom 0.5 marék
fekete bors 1 csipet
sáfrányos szeklice 1 csipet
1 kávéskanál
finomliszt 3 csapott ek
víz 3 dl
finomliszt 30 dkg
tej 2.5 dl
tojás 2 db
ásványvíz 3.5 dl
1 kávéskanál
napraforgó olaj 3 ek
sertészsír 4 ek
ribizlidzsem 4 ek