Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-mézes keksz

Fűszeres-mézes keksz
Fűszeres-mézes keksz
17 perc / előkészület: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben más mézest sütök karácsonykor.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat dagasztógépben összekeverjük, és folpack-ban fél napra hűtőbe tesszük.
  2. Hűtőből kivéve, 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetszőleges formával kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással, tetejére dekorcukrot hintünk.
  3. Előmekegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 116
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fűszeres karácsonyi mézes sütemény, mézes-kardamomos-rózsaborsos keksz

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kóródy Gergely
Kóródy Gergely Sat, 2019-03-09 22:42

Nekem ennyi folyadéktól távolról sem állt össze ez a liszmennyiség, tejet kellett hozzáadnom. Továbbá a mandulaliszt ára önmagában alsó hangon kétszerese a fent megjelölt összköltségnek, szóval én inkább 1600 forintra saccolom

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2019-03-11 17:52

Igazán sajnálom. Még szerencse, hogy megoldódott. Jelezném, hogy a receptet 8 éve tettem fel, amikor még más árakon lehetett az alapanyagokat megkapni. Köszönöm azonban, hogy mégis ezt a receptet választotta, További sikerekben gazdag sütést, főzést kívánok,
Évi néni

Katalin65
Katalin / Katalin65 Sat, 2014-12-27 10:37

Kedves Évi néni! Szeretném megkérdezni, hogy ez a keksz ropogós?? Mert én most olyat keresek! Minden hozzávaló elképzeléseim szerint van benne, és azt gondolom, hogy talán ez ropogós!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-12-27 10:52

Kedves Katalin!
Minden mézes keksz ropogós, legalábbis először mindenképpen, aztán a napok elteltével persze puhább lesz, de minden attól is függ, hogyan, hogyan és hol tárolod és mit tartalmaz. A másik fő kérdés, meddig szeretnéd, hogy kitartson? Egy a lényeg, először mindegyik roppan.
Üdv: Évi néni

591
rozsliszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 20 dkg
mandulaliszt 20 dkg
nádcukor 5 ek
méz 7 ek
vaj 5 dkg
tojás 3 db
sütőpor 2 tk
citrom 1 db
narancs 1 db
lime héja 1 lime-ból nyert
fahéj 1 tk
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
szerecsendió 0.5 kk
csillagánizs 0.5 db
koriander 0.5 teáskanál
kardamom 1 kk
szegfűbors 0.5 kávéskanál
gyömbér 1 kk
rózsabors 1 kávéskanál
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojás 1 db
jégcukor 2 dkg