Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres mustáros csirkemáj

Fűszeres mustáros csirkemáj
Fűszeres mustáros csirkemáj
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztanyámtól tanultam, aki telis-tele van jobbnál jobb, könnyű és ízletes recepttel.
Fél óra és kész.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyapürével és csemege uborkával az igazi.
Sőt, másnap is fogyasztható, hidegen, pirítósra helyezve. (Éppen most toltam be egy adagot. :) )
Ha megmarad, turmixoljuk le, és máris kész a - kis túlzással - "májpástétom".

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.
  2. A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem szabad.
  3. Kb. 20 perc alatt a sütőben készre sütjük (amíg meg nem pirul kissé a teteje). Ne süssük túl, mert a máj kiszáradhat, akkor finom, ha jó szaftos.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 158 984
elküldve: 65
receptkönyvben: 3 345
elkészítve: 302/386
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres mustáros kéregben sült csirkemáj

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csordi74
csordi74 Thu, 2016-12-08 15:32

Gondoltam segítség képen megjegyzem, hogy a csirkemájat nyugodtan lehet sózni! :) Nem lesz kemény, sem száraz!

keskenydori
keskenydori Thu, 2016-02-04 15:53

Fantasztikusan finom, pedig 2 éve még a hideg is kirázott a máj gondolatától. Igaz nem tettem bele bazsalikomot, mert csak a frisset szeretem és most nincs a kertben, a só meg nem is hiányzott, viszont a mustárból fele magosat, fele simát raktam. Isteni finom csak önmagában ettük vacsira, ma még megesszük a maradékot pirítóssal. Köszönet a receptért.

Mona89
Mona89 Sun, 2015-09-27 13:23

Akár a többiek, én is rettentő hálás vagyok, hogy megosztottad ezt a receptet. :) Már nagyon sokszor elkészítettem, sőt, csak így készítem el a szárnyas májat mióta ismerem ezt a receptet. Mindig puha, gyors, egyszerű, elvéthetetlen. :)

mono7
mono7 Fri, 2014-06-27 11:28

Én is csak csatlakozni tudok.. Nagyszerű recept.
Nagyon finom lett. A férjem azóta is kéri, hogy csináljam meg még egyszer. :)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-06-10 17:05

Szia! Én is is csak azt mondhatom, amit a többiek, nagyon finom lett. Kacsamájból készült, a rákent szószt megsóztam, puha maradt a máj. Petrezselymes ujkrumplival, idei friss kovi ubival. Ez máskor is jó ebéd lesz, és még gyors is. Kszönöm a receptet. Zsuzsa.

szlivia2
szlivia2 Wed, 2014-06-04 08:17

Sziasztok!Sok jót olvastam erről a receptről,gondoltam kipróbálom,de sertésmájam van itthon,abból szerettem volna csinálni valamit!Jó lehet abból is?Előre is köszönöm a válaszod!

Zorka0
Zorka0 Mon, 2014-04-28 20:40

Isteni finom! Külön köszönöm, hogy kaptunk pontos mértékegységeket a fűszerekhez is! A 20-25 perc tökéletesen elegendő volt.

wiwievi
wiwievi Thu, 2014-03-27 12:20

Szia!Hát ez a máj tényleg fantasztikusan finom.Puha omlós, az egés család oda volt érte.Gratulalok a receptedhez

farkasneedit
farkasneedit Wed, 2014-03-19 12:04

Sziasztok! Én a mustárt leszűkítettem 3ek.-ra, mert 1ek djoni mustárt raktam bele. A tetejére még facsartam citromot. Kíváncsi vagyok milyen lesz. :D

Annus
Annus Sun, 2014-03-16 13:51

Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is azt gondolom, hogy így a legfinomabb a máj. Nekem a 20 perc kevésnek bizonyult, 30-35 kellett.

firstlady
firstlady Mon, 2014-03-10 21:29

Pirított májat akartam készíteni a héten, de ahogy megláttam ezt a receptet, máris nekiálltam. Nagyon finom! Legközelebb dupla mennyiségből csinálom, mert felcsigázott a maradékból készíthető májpástétom ötlete is, de sajna a maradékot is megettük. :-)

Era39
Era39 Tue, 2014-02-25 16:02

Megcsináltam...s közölte a párom, soha többet rántva! Csak így :) Isteni, köszönet a receptért :)

bnézsu
bnézsu / bnézsu Thu, 2014-01-30 13:31

Nagyszerű a recept, köszönjük szépen! A férjemnek csak annyi volt a kívánsága, hogy a következő alkalommal rizzsel készítsem el, de ez már ízlés dolga. :)

Dina79
Dina79 / Dina79 Mon, 2014-01-13 10:29

Köszönöm a receptet, nálam is jelesre vizsgázott :) Majoránna híján több bazsalikommal és őrölt színes borssal fűszereztem, nagyon finom, puha lett!!
Szép napot! Üdv. Edina

balintmonika
balintmonika Sat, 2013-09-14 08:42

Kérlek add át üdvözletemet keresztanyádnak a nagyszerű receptért.Természetesen neked is köszönet azért,hogy megosztottad a fenti receptet a többi háziasszonnyal.Teljes sikert arattam vele.

sziszi01
sziszi01 Mon, 2013-06-10 22:08

Szia!
egyszerű, gyors, olcsó és naggyon finom!:-)
köszi a receptet!
Sziszi

janek1
janek1 Sun, 2012-11-25 09:30

Nagyon jó csak annyit tennék hozzá hogy a szárnyas májakat lehet kicsit sózni ugyanis, ezek nem keményednek meg.

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-30 15:53

Kedves Juci,
ma én is elkészítettem ebédre. Csatlakozom a sok dicsérethez:) Annyit tennék csak hozzá, akinek nincs légkeveréses sütője, mint nekem..., hogy félidőben érdemes a májakat megforgatni és így kb. 40 percet sütni. Én is kihagytam a borsikafűvet, helyette kávéskanálnyi mézet tettem bele. Nagyszerű ebéd lett, a konyhából áradozó illatok alapján nehéz volt a türelmetlen férfinépséget nyugtatgatnom:)) és attól tartok nem fogom megtudni milyen pirítóssal ........:D
Köszönöm! Gabi

cct
cct Sat, 2012-10-27 16:02

Sokat gondolkodtam rajta, hogy ezt a eceptet próbáljam ki vagy másik három csirkemájas közül valamelyiket, de mivel szorított az idő, emellett döntöttem. Túl egyszerűnek tűnt, nem gondoltam, hogy ilyen finom lesz! Biztos nem utoljára csinálam meg, köszönöm, hogy feltöltötted! :)

PappKata
PappKata Thu, 2012-10-18 12:14

Hát ez valami eszméletlenül finom! Puha, szaftos maradt, a fűszerezés pedig hihetetlenül finom!
Nagyon köszönöm ezt a finom receptet, biztos, hogy sokszor el fogom még készíteni! :)

pszilv
pszilv / pszilv Mon, 2012-10-01 13:47

szia, nagoyn jo lett, annyira puha, hgoy kremes, pedig bezavartak nekem, es ot perccel kesobb tudtam csak kivenni a sutobol. gondoltam is, hgoy legkozelebb tripla adagot keszitunk, es ami nem fogy el ebedre, abbol finom majkremet gyartunk. :) nagyon koszi a receptet!

PabloEsc
PabloEsc Sun, 2012-08-26 09:30

ha borsikafű nélkül csinálom az nagy gáz, vagy tudom valamivel helyettesíteni?:)

andora22
andora22 Mon, 2012-05-28 18:48

Fantasztikus lett! Puha, szaftos, hmm... Bár "véletlenül" belecsöppent egy kanálka méz is. (mézes-mustáros korszakomat élem ;-) )

bedett
bedett Fri, 2015-03-20 18:57

andora 22, Tőled vettem az ötletet, hogy tegyek bele mézet... Isteni finom lett (én is mézes-mustáros korszakot élek, Te -így 3 év távlatából- már lehet, hogy túl vagy rajta :))

tika6427
tika6427 Sat, 2012-03-31 14:05

Most lett készen, még csak megkóstoltam, de nagyon-nagyon finom. Én egy kicsit megsóztam, mert az a tapasztalatom, hogy ettől még nem keményedik be a csirkemáj, és valóban, most is rendkívül puha, és omlós.
Köszönöm a receptet !!

vikus5
vikus5 Thu, 2012-03-22 13:07

Az egyik kedvenc receptem, olcsó, egyszerű, gyors és nagyon finom!:) Köszönöm ezúton is!:) Viki

Kisbrumi
Kisbrumi Sat, 2012-03-03 20:04

Nagyon fincsi lett!!! Talán egy picikét kevés volt rá a mustáros szósz, de amúgy isteni! Köszönöm a receptet!

Dorcogó
Dorcogó Sat, 2012-03-03 16:50

Kedves Juci! Isteni finom recept! :) Nálunk egyből elfogyott, sőt 80 dkg májból csináltam, ami kevés is lett 3 főnek. :) Legközelebb sült hússal is kipróbálom ezt a finom mustáros szószt. Kellemes hétvégét! :)

Peszter1
Peszter1 Fri, 2012-02-24 13:28

Családi vélemény, hogy tulságosan dominál a mustár, elnyomja a füszerek izét. Nehéz kimérni a mustárt, hogy ne puposodjon kicsit se az evőkanálban. Legközelebb talán a kenyérsütőgéphez kapott mércét fogom használni. Különben gyors, jó recept.

Nagyi60
Nagyi60 Wed, 2012-02-08 01:45

Elkészítettem,jóízűen befaltuk! Szuper gyors,és finom!! Hidegen nem tudtuk kipróbálni, mert sajna mind elfogyott! Köszi a receptet!

Ajandek
Ajandek / Ajandek Wed, 2012-01-25 17:27

Szia.
A gyerekeim nem igazán szerették a csirkemájat. Miután a recepted alapján készítettem el, megváltozott a véleményük. Már többedszerre készítem nekik....:-)
Köszönöm a receptet!
üdv.
Évi

Skriszti
Skriszti Tue, 2012-01-24 15:07

Ez egy nagyon időtakarékos és finom recept! Hát, kell ennél több?
Köszi Juci, hogy megosztottad. És a Keresztanyukádnak is :)
Kriszti

KHB
KHB Sat, 2012-01-21 23:47

Kedves Juci!

Ma elkészítettem, tényleg nagyon finom. A leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető recept csirkemájra.
Köszönöm, máskor is megcsinálom!!

KHB

anett.d
anett.d Wed, 2012-01-11 21:23

Kedves Juci! Ma én is elkészítettem ezt a receptet, és nem túlzás amit az előttem szólók írtak! Fantasztikus, nagyszerű és isteni :) Köszönöm! Esetleg készítetted már másfajta ízesítéssel is?

arandeira
Arandeira / arandeira Tue, 2011-12-06 13:56

Annyira egyszerű, és isteni finom. És még a máj sem fröcsköl sütés közben :-) Megtartjuk!

Csabi57
Csabi57 Tue, 2011-10-18 10:45

Juci!!! Hétvégén elkészítettem- 1.7kg májból. Nagy tepsibe pakoltam, a fűszerezést arányaiban megemeltem. Grillsütőben 25 perc -180 fok. Hitetlen voltam mint a törökök, de minden elismerésem a recept kitalálójának. Két napig ettük - melegen is hidegen is - pirítóssal fokhagymával.
Üdvözlettel Csabi57.

oreganyo
oreganyo Sun, 2011-08-21 09:23

Szervusz Jucika!
Ügyes Keresztmamád van, csak gyűjtsd a receptjeit. Jónak néz ki a mustáros máj, kipróbálom.
üdvözlettel: Öreganyó

dorka84
Dóri / dorka84 Tue, 2011-08-16 12:13

Kedves Juci ! Ma ez volt az ebéd és nagyon finom lett ! Könnyű, gyors és nem is drága ! Köszi a receptet ! Üdv, Dóri

faltuszi
faltuszi Mon, 2011-05-23 17:44

Egyszerű, nagyszerű. Kissé féltem hogy fedél nélkül a máj szétrobban, és majd takaríthatom a sütőt, de kár volt aggódni, nem spriccelt össze semmit.

ildica
ildica Mon, 2011-05-02 10:46

Vasárnapi ebédnek készült, de pulykamájjal. Így is nagyon finom lett! Köszi ezt a szuper receptet!

vészbejárat
vészbejárat Sat, 2010-12-18 22:39

Kedves Juci!
Ma vacsorára készült a máj a recepted szerint. Fantasztikusan egyszerű, és nagyon finom étel, a családom egyik kedvence lett. Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-01 14:47

Finom ételeket és sütiket szeretnék találni!

259
csirkemáj 60 dkg
mustár 4 ek
olívaolaj 4 ek
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
borsikafű 1 tk
bazsalikom 0.5 tk