Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres pisztráng

Fűszeres pisztráng
Fűszeres pisztráng
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy receptes kártyán olvastam. Nagyon gyors és egyszerű az elkészítése, és ez az egyik kedvenc halas ételünk. A hal nemcsak könnyen emészthető és kalóriaszegény, de fontos zsírsavakat is tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

A fűszeres pisztránghoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztrángot kívül-belül alaposan megmossuk. Papírtörlővel megszárítjuk, a citrom levével meglocsoljuk, és sóval, borssal alaposan bedörzsöljük.
  2. Az előkészített halat lisztben megforgatjuk. A felesleges lisztet leütögetjük róla.
  3. A zöldfűszereket megmossuk, konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk, a leveleket és a szárakat durvára vágjuk. Egy kevés petrezselymet félreteszünk, és a többi zöldfűszert egyenletesen a pisztrángok belsejébe tömjük.
  4. A vaj felét egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, két pisztrángot belerakunk, és mindkét oldalán kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük. Akkor jó a hal, ha a szeme fehér, és a hátúszója könnyen eltávolítható.
  5. A többi halat is megsütjük a leírt módon. A félretett petrezselyemmel díszítjük, és félbevágott citrommal, petrezselymes újburgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 53 937
elküldve: 9
receptkönyvben: 168
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

raistlin10

Mióta szakács: 2011.02.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pisztráng, citromos-petrezselymes pisztráng újburgonyával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-03-11 03:59

Kedves Raistlin, nagyon szeretem a halat, a lazac mellett a pisztrang a fo kedvencem. A tied nagyon guszta es a fenykep is szuper! Mar el is mentettem gyorsan.

raistlin10
raistlin10 / raistlin10 Fri, 2011-03-11 09:45

A közelünkben nyílt egy haludvar, mindig friss áruval, így szombatonként általában halat eszünk. Én 2-3 éve kaptam rá a pisztrángra és nagyon megszerettem, finom a húsa és nem kell szórakozni a szálkákkal.:) Egyébként amire most párommal rá vagyunk kattanva, az pontyfilé lisztben megforgatva, minimális vajon, serpenyőben megsütve. Ennél nem is kell jobb.:) Egyszerű, gyorsan elkészíthető ételek. (A fotókat párom szokta készíteni, neki jár a dícséret.)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 13:58

Én leginkább elöre lefüszerezem a pisztrángot: összedarálok szárított rozmaringot kevés zöld borssal és szárított zöldpetrezselyemmel és kis só segítségével füszerezem. Meg lehet variálni a füszerezést vékonyra vágott lime-szeletekkel. Citromot csak sütés közben cseppentek rá.

322
pisztráng 80 dkg
citrom 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 4 evőkanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
vaj 4 dkg