Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres pulykaszív

Fűszeres pulykaszív
Fűszeres pulykaszív
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pulykaszívet még sosem készítettem. Most kaptam igen szép nagy darabokat. Mivel nem voltam oda a belsőségekért eddig, nem tudtam, hogyan készítsem el. Aztán elkezdtem keresgélni régi receptjeim között és ráakadtam a fentire. Mi történhet, megpróbálom. Annyira jól sikerült, hogy a férjem - aki nem mindenevő - majd hogy nem mindet megette. Igazán örültem neki, annál inkább, mert olcsó és kiadós laktató ebéd volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tört krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A pulykaszívet félbevágjuk, alaposan átmossuk, hogy ne maradjon benne alvadt vér, majd egyforma nagyságú apró darabokra vágjuk. 
  2.  A felforrósított olajba rakjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát,  megdinszteljük, majd beletesszük a megmosott, apróra vágott szívdarabokat.
  3.  Megsózzuk, borsozzuk összekeverjük megvárjuk, hogy egy kis levet engedjen,ha szükséges, öntünk még alá vizet, majd lefedve a lábast puhára főzzük.
  4.  Amikor majdnem kész beletesszük ízlés szerint (én egy kis csipetet tettem) az oregánót, frissen reszelt szerecsendiót és bazsalikomot.
  5. Ezzel egy kicsit összerottyantjuk. 
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

annie

Mióta szakács: 2010.07.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykaszív pörkölt, pulykaszív sok fűszerrel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annaetel
annie / annaetel Mon, 2013-10-07 09:49

Kedves Éva-Anyóca!

Ismét nagyon örülök, hogy sikerült valami újat mutatnom. Azóta már nem készítem, mert belsőséget egyáltalán nem fogyaszthatunk. Most a purinmentes diétával foglalkozom. Őszintén elég kevés recept található ebben a témában, olyan ami kicsit változatos és finom. De sebaj a kitartás meg fogja hozni a gyümölcsét.
További kellemes és szép napokat: annie

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-10-07 08:19

Kedves annie!

Hű, ez tetszik, mentem is.

Én eddig csak levest készítettem belőle, ott nagyon finom, zamatos - zöldségekkel bővelkedő levest kaptam.Akár kiskockatésztával, akár grízgaluskával...nekünk legalábbis.... :)
Szerette és szereti a család.

Aztán a pörkölt, sima hagyományos-ízletes pörkölt, őrölt fűszerpaprikával, 1-2 paradicsommal és zöldpaprikával ízesített,sok hagymával, - és ahhoz a nokedli frissen kifőzve, jó és finom, uborkasalátával, hmm..:)

A harmadik mód, ahogy készült, és nagyon szeretjük, az a pulykaszív rántva. Valami csodás.
Kissé ki kell klopfolni, kicsit!!!, sózás-borsozás, aztán a szokásos panírozás, bő olajban, aki akarja zsírban kisüti, lehet tálalni párolt rizzsel, burgonyapürével, sült burgonyával, petrezselymes krumplival,...friss salival...szuper. :)

Ezen mód is ki fogom próbálni , itt a fűszerezés ami felhívta a figyelmet magára.
Köszönöm.
Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

390
pulykahús 1 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
bazsalikom 1 csipet