Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres rántott csirke tepsiben sütve

Fűszeres rántott csirke tepsiben sütve
Fűszeres rántott csirke tepsiben sütve
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis változatosság kellett már a rántott csirkének. 

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A marinádhoz

ajánlat

Főételnek krumplipürével, salátával vagy akár még partira valamilyen szósszal is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk és megtisztítjuk.
  2. A marinád hozzávalóit elkeverve beletesszük a csirkedarabokat, és jól összevegyítjük. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, kevesebb is lehet.
  3. Egy edénybe tesszük a lisztet, a másikba a prézlit a tárkonnyal, borssal és a paprikával.
  4. A csirkét kivesszük a marinádból és teszünk hozzá 2 tojást. Ez lesz a panír tojásos keveréke.
  5. Most a csirkét a szokásos módon bepanírozzuk, sütőpapíros tepsire tesszük, megspricceljük egy kis olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, először 10 percig, majd levesszük a hőt 180-ra, és pirosra sütjük, közben egyszer megfordítva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 2 db 30x25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 793
elküldve: 9
receptkönyvben: 340
elkészítve: 17/29
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis rántott csirke, fűszeres rántott csirke, rántott csirkecomb, rántott csirkeszárny

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Mon, 2015-01-26 17:13

Úgy remek ahogy van, ebédre - vacsira ideális és nálunk mindenki szereti!

aantee
aantee / aantee Wed, 2014-06-11 08:25

Hát, én eddig szkeptikusan álltam a sütőben sült rántott hús ötletéhez, de tényleg nem rossz! Nem teljesen olyan, mint az olajban sült, de eléggé hasonlít, és hát nem kell a fél konyhát kipucolni utána. :) Megtartjuk!

Ilihu
Ilihu Thu, 2013-02-28 00:07

Nagyon jól néz ki, kipróbálom.
A füstölt paprikát nálunk is lehet kapni, maszek fűszer boltokban kéne megpróbálni (én ott kaptam), esetleg nagy áruházakban.
Szép napot
ilihu

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-02-28 03:22

Orulok, hogy tetszik, tenyleg finom es egyszeru elkesziteni. Neked is szep napot! Veronika

dajko
dajko Mon, 2013-02-25 16:44

tegnap ki lett probalva , nagy siker volt ,szuper recept

moncsicsi83
moncsicsi83 Thu, 2013-02-21 00:01

A marinádban ha picit többet áll a husi, az gond? Vagy így csak ízletesebb? És a maradék tojásos marináddal mit csinálsz? Fel lehet használni valamire?
És ezt a smoked paprikát hol lehet kapni? Anélkül is jó lehet?
Húúúúú, bocsi a sok kérdésért, de annyira megtetszett a recepted, én meg még kezdő vagyok és pénteken ezt szeretném elkészíteni :)

Köszi :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-02-21 01:51

Szia moncsicsi83! Az nem baj ha a marinadban egy kicsit tovabb all, mert ugy ahogy te is gondolod annal izletesebb lesz, ami a bolti csirkeknel nem egy hatrany. Nem ajanlanam ha hazicsirkebol - amit eppen te neveltel es frissen pucoltad meg - keszitened, mert annak kar lenne elrontani az izet barmivel is. -No de ezt csak erdekessegkeppen irom neked, nalad biztosan nem ez a helyzet.
A mardek marinadba utottem bele a tojast es egy pici tejet, es ez volt a panirnak a tojasos kevereke. Eloszor lisztbe, majd vissza a marinados tojasba es ugy a prezlibe forgattam meg. Igy a marinad is benne van, nincs kiontve.
A smoked paprikat azt hiszem hogy aruljak M.o-on is, talan mint fustolt paprika, de sajnos azt nem tudom, neked megmondani, hogy hol, mivel en kulfoldon elek. Egyebkent azt el is hagyhatod a receptbol. Remelem tudtam segiteni, es ha van meg kerdesed, csak nyugodtan irjal, orulok, hogy tetszik a recept.
Udv, Veronika

moncsicsi83
moncsicsi83 Thu, 2013-02-21 17:28

Szia, köszönöm szépen a válaszokat!
Házi pipiből lesz (szülőktől), akkor azt mondod, ne hagyjam olyan sokáig a marinádban? :)
"Panírozás" utáni megmaradt marinádra gondolok. Ha sima rántott husit csinálok, a megmaradt tojásba szoktam keverni kis lisztet-zsemlemorzsát és kisütöm, ezért gondoltam, hogy talán a maradék marinádból (gondolom csak marad ki valamennyi) is lehet csinálni valamit.
Ma voltam pár boltban, de füstölt paprikát nem találtam. Lehet majd kihagyom!

Köszönöm szépen: Mónika :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-02-22 02:25

Szia Monika! Bocsass meg, hogy nem is gondoltam, hogy hazi pipid van, de nekem szokatlan, mert en sajnos mar legalabb negyven eve nem ettem hazi csirket, es ez nem vicc. Meg ugyan emlekszem az izere, - azt soha nem lehet elfelejteni - de ugy megszoktam, hogy ezeket a bolti csirkeket agyonra kell fuszerezni, hogy ne erezzuk a mellekizet.
Abban az esetben en a helyedben, (ez csak egy jotanacs, nem kell elfogadni) csak siman a szokaszos modon bepaniroznam, ugy hogy a tojas-tej keverekbe tennek 1/2 dl olajat, es ugy a tepsiben a sutoben megsutnem. Kevesebb a macera is vele, es a csirke izet nem veszti el. Bocsi, hogy most megingattalak az elore megtervezett menun, gondolom, hogy valami kulonlegeset akartal kesziteni.
Sok sikert kivanok! Veronika

Döme-Ádám
Döme-Ádám Wed, 2013-02-20 18:10

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy így sütőben sütve mennyire lesz puha a panír? Vagy olyan, mint ha olajban sütném???

Döme-Ádám
Döme-Ádám Thu, 2013-02-21 09:17

Köszönöm a gyors válaszod!
Ha nem gond még kérdeznék, ugyanis hétvégén vendégeim lennének, s Nekik készíteném el első nekifutásra:
1. A csirkét lebőrözted ill. ha nem, akkor a kisülő zsír nem áztatja el a panírt?
2. Egy másik oldalon olvastam, hogy érdemes sütőrácsra tenni a húst, mert úgy lecsöpög a zsiradék, s nem abban fő.
3. A sütés Nálad légkeverés vagy sima alsó-felső sütés volt, s tényleg kell másfél órát sütni a csirkét??
Válaszaidat továbbra is köszönöm! Bocs, de biztosra szeretnék menni a szülinapi bulin..... :))

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-02-21 10:57

Nagyon szivesen!
A csirket en nem borozom le mert mi szeretjuk a boret, de ha valaki nem szereti, nyugodtan leborozheti. Szerintem a bore alatti zsiradek kell is neki, attol lesz ropogos. Semmi szin alatt nem aztatja el a panirt. Azert teszek olajat a tojasos-marinados-tejes keverekbe, mert kell a zsiradek, mivel nem labosban, forro olajban sutjuk. Meg is szoktam olaj spray-el fujni egy kicsit.
En is olvastam a sutoracsrol, lehet hogy ugy meg szebben sul, mivel egyenletesebben kapja a meleget, de en tul macerasnak tartottam, es az utana valo mosogatas miatt elalltam attol a modszertol. Ha sutopapirt teszel a tepsibe ugy szinte nem kell a tepsit mosogatni. Igy sem abban fo, hanem inkabb sul, tehat korben ( legalabb is nekem ) ropogos lesz.
Nekem csak regi fajta, nem legkevereses gazsutom van, es megmondom oszinten, hogy az idot nem is figyeltem meg, (sose szoktam ha sutok) csak idonkent megneztem, es ha szep piros es ugy gondolod, hogy mar nem sutod tovabb mert akkor megegne, akkor jo.
Ha meg szeretnel tudni valamit, nyugodtan kerdezz, en valaszolok szivesen!
Udv. Veronika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-20 09:01

Kedves Veronika!

Hát igen, olyan snassz már az a szokásos rántott csirke...pedig milyen finom tud lenni. :-)

Na, ezzel a csodás ízvilággal adtál elkészítési módot, nagyon köszönöm.
Tudatlanság,de kérdeznék, az a smoked paprika, az őrölt de füstölt ízű paprikát jelent?
Ki tudja, itt hol lehet ilyet beszerezni, Mo.-on?

Mondjuk ne feltétlen mindig Budapest, azért oda nem fogok felmenni, egy fűszer miatt.... bocsi..:-(

Köszönöm szépen, amint ez a fűszerem is meg van, fogom készíteni.:-)

Szép napot, kicsit fúj a szél, de az idő tiszta, és süt a nap, mindjárt szellőztetek!!!!!!!!! :-))
Még akaratos a tél, nehézkes távoznia, de a virágaim jelzik: tulipán, jácint, stb.,...hogy jönnek,bújnak ki a földből, és véget vetnek a télnek,.....várom, a tavaszt.:-))

Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-02-20 09:34

Kedves Eva-Anyoca! Igen az a fustolt paprika, bocsi, de nem is tudom hol jart az eszem amikor elirtam. Itt igy aruljak, hogy smoked paprika. Nagyon jo izt ad az eteleknek, foleg olyan eteleknek amibe illene egy kis fustolt iz. Pl. ha egy kozonseges krumpli vagy bablevesbe teszek, azt hiszik, hogy fustolthus vagy kolbasz is fott benne. Azt hiszem, hogy M.O.-on is lehet kapni, - azert is batorkodtam beleirni a receptbe. Ugyanis olvastam mar valamelyik hozzaszolasnal, hogy ismerik otthon, de azt sajnos nem tudom, hogy hol aruljak.
Orulok, hogy mar te is tul vagy a betegsegeken, es termeszetesen mar nagyon varod a tavaszt. En meg ugyanigy varom mar a huvosebb idot. Mi sem tudunk kimenni a lakasbol, 42 fok van kint. Kasztrofobiat lehet kapni a bezartsagtol, de bent legalabb huvos van.
Gyonyoruen tudod leirni ahogy a tavasz viragai eledeznek....az otthoni tavasz mindent karpotol....
Szep napot kivanok neked!!
Veronika:))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-20 11:11

Kedves Veronika!

Igen, ismerős, azért mertem rákérdezni erre a paprikára, majd szétnézek, hátha kis városkánkban is lehet kapni, csak még én nem fedeztem fel...:-)

Hát hidd el, hogy itt is bezártsági fóbiánk van, de azért, mert hideg van, szél fúj, esik az eső, szürkésség van,...lassacskán akarja a tél átadni már a helyét a tavasznak,...és addig még kell fűteni, és kell benn lenni, pedig már úgy mennék, legalábbis én, olyan mehetnékem lenne ki....még nem lehet, még nem..:-O
Kicsit várok.., azt hiszem, meg fogja érni!!! :-D

Egy kis meleget "átdobhatsz", ha már annyira sok van ott Nálatok..:-)
Hátha mindkettőnknek jobb lenne...:-O

Szép napot és köszi a receptet.:-)
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-02-20 02:43

Na, ezt feltétlen megcsinálom!!!! Szuper recept Csukika! A képről már saccoltam, hogy a Tiéd a reci :) praktikus a panírozási folyamat, meg jók az ízseítők!!! puszillak, T

930
csirke alsócomb 6 db
csirkeszárny 6 db
zsemlemorzsa 25 dkg
tárkony 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
szójaszósz 3 ek
mustár 1 ek
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint