Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres répatorta

Fűszeres répatorta
Fűszeres répatorta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kevés húsvéti édesség létezik, de a répatorta az egyik ilyen! Én ezt a fűszeres, tetején krémmel megkent változatot nagyon bírom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a szódabikarbónátés a sót összekeverjük, majd félretesszük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a cukrot az olajat és a joghurtot.
  3. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez és csomómentesre dolgozzuk.
  4. Belekeverjük a reszelt sárgarépát, a gyömbért, a fűszereket és a narancs héját.
  5. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez

  1. Közben elkészítjük hozzá a mázat. Ehhez a mascarponét finom elkeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk az egyik narancs levét, majd eldolgozzuk.
  2. A megsült és kihűlt tortát megkenjük a mascarponekérmmel, a tetejét pedig megszórjuk pirított mandulával és kókuszchipssel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 493
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

linzizsu
linzizsu Sun, 2019-03-24 21:58

Pár perce lett készen. Nagyon finom, és egyszerű. Szerintem még gyakran fogom sütni.
Köszi a receptet! :)

532
finomliszt 145 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
tojás 2 db
cukor 120 g
napraforgó olaj 65 ml
joghurt 120 ml
sárgarépa 2 közepes db
gyömbér 2 cm
kardamom 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
narancshéj 1 narancsból nyert
mascarpone 250 g
narancslé 1 narancsból nyert
porcukor 2 ek
kókuszchips 4 ek
mandulapehely 3 ek