Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres rizses hús

Fűszeres rizses hús
Fűszeres rizses hús
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel a kajával a maradékoknak adhatsz új életet! Mehet bele a rizs, a sült hús, bármilyen zöldség, sőt még savanykás gyümölcs is. A fűszerezés is rajtatok áll, viszont ezt a csirkés-csicseriborsós, kicsit keleti variációt én nagyon csípem!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha van maradék főtt rizs, akkor használjuk azt, ha nincs, akkor bő vízben (mint a tésztát) főzzünk egy adagot sóval, csipet sáfránnyal és egy marék mazsolával karöltve. Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük félre.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd dobjuk rá a szeletelt fokhagymát, és pirítsuk meg. Ezután mehetnek hozzá a fűszerek, 1-2 perc pirítás, majd a vékonyra vágott sült hús.
  3. Jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rizst, egy gyors keverés, majd a lecsöpögtetett csicseriborsó következik.
  4. A végén pedig az aprított zöld fűszerek, ribizli és durvára vágott mogyoró, amivel pirítani már nem kell, csak jól átforgatni.
  5. Tálalásnál még egy adag sült hagymával is megszórjuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 28 664
elküldve: 2
receptkönyvben: 222
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: arab
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns rizses hús

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2108
rizs 200 g
1 kávéskanál
sáfrány 1 csipet
mazsola 1 marék
csirkecomb 3 db
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 1 kávéskanál
koriandermag 1 kávéskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
kurkuma 1 kávéskanál
csicseriborsó 400 g
piros ribizli 100 g
petrezselyem 1 csokor
koriander 1 csokor
földimogyoró 50 g
sült hagyma 10 dkg
víz 4 dl